Urša Kragelj zmagala v Liptovskem Mikulašu.

0
529

Kajakašica Urša Kragelj je bila najboljša na mednarodni slalomski tekmi v slovaškem Liptovskem Mikulašu. Kanuist Anže Berčič je zasedel šesto mesto, kajakaš Matic Štrukelj pa je bil dvanajsti.

Primorska kajakašica Urša Kragelj, ki se je večji del lanske sezone ubadala s poškodbo, je odlično nastopila na 30. mednarodnem liptovskem slalomu v Liptovskem Mikulašu. V konkurenci kajakašic je dosegla zanesljivo zmago, saj je najbližjo zasledovalko Aleksandro Perovo iz Rusije prehitela za skoraj šest sekund in pol. Tretjeuvrščena Rusinja Ekaterina Perova je za Kragljevo zaostala za dobrih deset sekund. Najboljši rezultat med kajakašicami je postavila že v prvi vožnji, kjer je bila zelo hitra in predvsem natančna. V drugo je namreč naredila nekaj napak, ki so jo stale osmih kazenskih sekund.

Po sobotnem šestem mestu v konkurenci kanuistov je Anže Berčič tokrat tekmo končal mesto višje, na petem. Pred njim so se zvrstili štirje slovaški tekmovalci. S prednostjo dobre sekunde je zmagal legendarni Michal Martikan, drugi je bil Alexander Slafkovsky, tretji pa Matej Benuš. Berčič je za zmagovalcem zaostal za dobrih osem sekund in pol, prejel je dve kazenski sekundi. V drugi vožnji pa se mu popoln napad ni izšel, saj je na progi nabral 52 kazenskih sekund.

V konkurenci kajakašev sta nastopila še dva predstavnika Kajak kanu kluba Tacen – Matic Štrukelj in Jure Meglič. Matic Štrukelj je zasedel 12. mesto. Boljše je nastopil v drugi vožnji, kjer je veslal precej hitreje kot v drugi, vendar si je vsaki izmed dveh voženj priveslal po dve kazenski sekundi. Jure Meglič, ki od letos vesla za Azerbajdžan, je bil šesti. Za dvojno rusko zmagoslavje sta poskrbela Pavel Ejgel in Evjeni Doronin, tretje mesto pa si je priveslal Poljak Grezegorz Polaczyk.

Med dvojci sta slavila Slovaka Tomaš Kučera in Jan Batik, druga sta bila njuna rojaka Peter in Ladislav Škantar, tretje mesto pa sta si priveslala Poljaka Piotr Szczepnski in Marcin Pochwala. Med kanuistkami je zmagala Ukrajinka Viktoria Us, drugo in tretje mesto pa sta si priveslali Slovakinji Viktoria Orokocka in Simona Macekova.

 

Rezultati: http://canoeliveresults.com/event/2014/liptovksy-mikulas-international-slalom.php