V Augsburgu nova zmaga Nejca Žnidarčiča, prva tudi Žnidaršič-Žganjar, Oven tretji.

0
582

Sprinterji na divjih vodah so tudi drugi tekmovalni dan v Augsburgu nastopili odlično. Po sobotni zmagi na tekmi za točke ICF je tudi v nedeljo, ko je potekala tekma za evropski pokal, Nejc Žnidarčič priveslal do prvega mesta. Med kajakaši je njegov uspeh s tretjim mestom dopolnil Simon Oven. Dvojec Peter Žnidaršič – Luka Žganjar je sobotnemu drugemu mestu tokrat dodal še zmago.

Podobno kot lani se tudi letos spustaši z dveh tekem v sprintu na divjih vodah iz Augsburga vračajo s kopico odličnih rezultatov. Drugi dan preizkušenj so se tekmovalci in tekmovalke merili na tekmi za evropski pokal. Po tretjem času kvalifikacij je Nejc Žnidarčič v finalu znova stopil na plin in s časom 50,06 zmagal na slalomski olimpijski progi iz leta 1972. Tako kot v soboto se mu je najbolj približal nemški tekmovalec Björn Beerschwenger. Ta je za Nejcem zaostal za 15 stotink sekunde. Tokrat je tretje mesto pripadlo še enemu slovenskemu reprezentantu. Simon Oven, ki kaže, da je v letošnji sezoni odlično pripravljen, je za zmagovalcem zaostal za 83 stotink. V finalu je veslal tudi Maks Frančeškin, ki je bil na koncu šesti.

Tudi Peter Žnidaršič in Luka Žganjar sta stopila na najvišjo stopničko v konkurenci kanuističnih dvojcev. Na lanskih preizkušnjah sta dosegla dve zmagi, včeraj pa ju je za las ugnala francoska naveza Lapointe-Debray. Drugi tekmovalni dan je minil v znamenju slovenskega dvojca, ki sta tokrat prehitela francoska tekmeca. Louis Lapointe in Tony Debray sta zaostala za 79 stotink sekunde. Tretje mesto je pripadlo češki dvojici Vladimir Slanina – Michal Šramek.

Žnidaršič in Žganjar sta veslala tudi v kanuju enosedu. Oba sta nastopila v finalu, kjer pa sta si nabrala previsok zaostanek, da bi se lahko borila za kolajne. Luka Žganjar je bil s slabimi tremi sekundami zaostanka osmi, Peter Žnidaršič pa se je uvrstil na 12. mesto. Zmagal je Nemec Normen Weber, ki je za vsega stotinko sekunde prehitel Čeha Ondreja Rolenca, tretji pa je bil Francoz Louis Lapointe.