V Bohinju maraton za slovenski pokal.

0
451

Bohinjsko jezero je danes gostilo tekmovalce, ki so se udeležili tekme za slovenski pokal v kajakaškem maratonu. V Bohinju so tekmovali vsi, od najmlajših cicibanov do veteranov, največ uspeha pa so imeli predstavniki domačega kluba in člani kajakaškega kluba Žusterna.

Najmlajši tekmovalci in tekmovalke so veslali v kategoriji cicibanov in cicibank, preveslati pa so morali progo, dolgo 2500 metrov. Med fanti je bil najhitrejši Jan Štefič iz kluba Orka, drugi je bil Andrej Korošec iz Žusterne, tretji pa še en predstavnik Orke Jan Marzi. Najhitrejša cicibanka je bila Tjaša Mikelj iz Bohinja, druga je bila Naja Pinterič, članica kajakaškega kluba iz Čateža, tretja pa še ena domačinka Urška Mustar. Mlajši dečki in deklice do 12 let so morali preveslati 5000-metrsko progo. Med kajakaši se je najbolje odrezal Klemen Rajčič iz Žusterne, drugi je bil Nil Kerin iz Čateža, tretji pa predstavnik kanu kluba Simon Maks Alič. V kategoriji mlajših deklic je bila najhitrejša Maša Pucer, predstavnica KKK Žusterna, druga je bila Eva Alina Hočevar, članica KK Simon, tretja pa Ajda Dujc iz Orke.

Tekmovalci, v starostnih kategorijah od starejših dečkov in deklic naprej, pa so veslali na 10000-metrski razdalji. Med tekmovalkami do 14 let je zmagala Taja Smukavec (KKK Bohinj), druga je bila Eva Volk, tretja pa Ula Valentič (obe KKK Žusterna). Tudi v kategoriji mlajših dečkov se je veselil član KKK Žusterna. Zmagal je Peter Karas, pred Janom Markeljem, članom bohinjskega kluba, in Luko Drolom iz kajak kluba Soške elektrarne. Med mladinci sta se na prvi mesti povzpela Rok in Jan Šmit, člana domačega kluba, ki sta nedavno nastopila tudi na svetovnem mladinskem prvenstvu v sprintu v Szegedu, tretji pa je bil njun klubski kolega Lenart Ribnikar. Med kajakašicami mladinkami je bila najboljša Ines Matuc, druga je bila Špela Bajrič (obe KKK Bohinj), na tretje mesto pa se je uvrstila Mia Medved (KK Soške elektrarne).

Člani so bili nato razdeljeni v tri starostne kategorije: tekmovalce do 35 let, tekmovalce od 35 do 50 let ter starejše od 50 let. Med mlajšimi od 35 let je po pričakovanjih ciljno linijo prvi prečkal Jošt Zakrajšek (KKK Tacen), ki se pripravlja na nastop na svetovnem članskem prvenstvu v sprintu v Moskvi, drugi je bil Matija Odar, tretji pa Tine Radinja (oba KKK Bohinj). V kategoriji tekmovalcev od 35 do 50 let je zmagal Peter Samotorčan, drugi je bil biatlonec Janez Marič, ki se je letos preizkusil tudi na tekmi svetovnega pokala v kajakaškem maratonu, tretji pa Matjaž Avšič. Med starejšimi od 50 let je bil najboljši Jože Hafner, drugi je bil Peter Kalan, tretji pa Niko Svoljšak. Nastopile so tudi kajakašice, kjer je v članski konkurenci najboljšo formo prikazala Valentina Babič, druga je bila Lučka Podlipnik, tretja pa Neža Osovnikar. Med kajakaškimi dvojci sta nastopila Marijana in Franci Rojnik.

 

Podrobnejše rezultate si lahko ogledate tukaj.