V četrtek bo na Ljubljanici znova pestro.

0
431

Tradicionalna tekma paralelnega slaloma na Ljubljanici se vrača tudi letos. Čeprav Ljubljana tokrat ne gosti svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah, v okviru katerega običajno poteka paralelni slalom, bodo tudi letos svoje spretnosti v centru Ljubljane pokazali najboljši slovenski, pa tudi tuji krotilci brzic. Ljubljanica sicer ne nudi adrenalinskih spustov kot Sava, a tekmovalci v središču Ljubljane, s finalom pod žarometi, vselej radi nastopajo. Tokrat se bodo v paralelnem slalomu pomerili v četrtek, 23. julija 2015, pod Čevljarskim mostom. Prireditev se bo začela ob 16. uri, vrhunec pa bo predstavljal večerni finale pod žarometi, ki se bo začel ob 20.30.

Tekma paralelnega slaloma za nagrado mesta Ljubljana je v zadnjih letih stalnica, hkrati pa tudi posebnost, saj so z izjemo tega dogodka kajakaška tekmovanja v centru mesta izjemno redka. Slikovito mestno jedro z Ljubljanico in Plečnikovimi mojstrovinami nudi enkratno priložnost za organizacijo tekmovanja. Tega se zavedajo tudi v Kajak kanu klubu Ljubljana, kjer že več let v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana prirejajo tekmovanje za nagrado mesta Ljubljana v paralelnem kajak-kanu slalomu.

Prav nič drugače ne bo tudi letos. Pod Čevljarskim mostom, na Bregu, si bo v četrtek, 23. julija 2015, mogoče znova ogledati zanimive boje slalomskih mojstrov, organizatorji pa pripravljajo tudi spremljevalni program, ki se bo odvijal ob Čevljarskem mostu ter na javnih površinah na stičišču Brega, Novega trga in Hribarjevega nabrežja med Hišo športa in Zlato Ladjico.

V osrednjem kajakaškem delu organizatorji pričakujejo tekmovalce iz šestih do devetih držav, saj so trenutno prijavljeni predstavniki Francije, ZDA, Avstralije, Slovaške, Češke, Avstrije, Italije, Poljske in seveda Slovenije. Domačo vrsto bodo zastopali tudi slovenski reprezentanti, na čelu z aktualnim evropskim prvakom Benjaminom Savškom, dvakratnim svetovnim prvakom Petrom Kauzerjem, svetovnima prvakoma Luko Božičem in Sašem Taljatom, najboljšo slovensko kajakašico Uršo Kragelj in številnimi drugimi.

Na Ljubljanici se bodo pomerili tudi tekmovalci in tekmovalke v veslanju stoje (SUP), kjer se prav tako obeta mednarodna zasedba. Priložnost za dokazovanje bodo dobili tudi bodoči asi kajakaštva, saj bodo najmlajši nastopili na krožni tekmi pod ljubljanskimi mostovi. Poskrbljeno bo tudi za obiskovalce, ki bodo lahko preizkusili vožnjo v kajaku oziroma kanuju ali pa se preizkusili v veslanju stoje. Pred Hišo športa bo poskrbljeno za glasbeni program.

 

PROGRAM PRIREDITVE:

 

16.00   Krožna tekma mlajših kategorij pod ljubljanskimi mostovi

16.00–20.00 Možnost testiranja kajakaške opreme pod strokovnim vodstvom

17.00   Kvalifikacije paralelnega slaloma

18.15   Tekmovanje v veslanju stoje (SUP)

19.00   Glasbeni program pred Hišo športa

19.30   Podelitev nagrad tekmovanja v veslanju stoje (SUP) pred Hišo športa

20.30   Finale paralelnega slaloma za nagrado mesta Ljubljana

22.15   Podelitev nagrad paralelnega slaloma pred Hišo športa