V finalu Ivreje Poljanec in Črepinšek.

0
453

Nekaj slovenskih slalomistov je pretekli vikend odpotovalo v Italijo, kjer so nastopili na mednarodni tekmi za točke ICF v Ivreji. V finalu sta veslala Matej Poljanec, ki je bil med kajakaši deveti, in Andrej Črepinšek, ki je v konkurenci kanuistov zasedel deseto mesto.

Šesterica tekmovalcev KKK Tacen je zatišje večjih članskih tekmovanj v slalomu izkoristila za pot v Italijo, kjer je nastopila na tekmi za točke ICF v Ivreji. Finalni nastop sta si priveslala dva slovenska tekmovalca. V finalu kajakašev je veslal Matej Poljanec, ki je bil deseti. Jure Meglič je v polfinalu nabral šest kazenskih sekund in bil enajsti, tako da je obstal v polfinalu. Tekmovanje je v polfinalu zaključil tudi Jakob Koren, ki je bil 17. Zmagal je Francoz Benoit Peschier, drugi je bil Italijan Lukas Mayr, tretji pa Čeh Zdenek Ornst. Na tekmi je nastopil tudi kajakaš Luka Čižman, ki je veslal v drugi kategoriji, ki ni štela za točke ICF. Tam je zasedel peto mesto. Prva tri mesta so osvojili Britanci Ciaran Lee Edwards, Zachary Franklin in Cameron Revell.

V konkurenci kanuistov sta veslala Blaž Cof in Andrej Črepinšek. Cof je izpadel v polfinalu, kjer je zasedel enajsto mesto, Andrej Črepinšek pa je bil v finalu nato deseti. Zmagal je Nemec Nico Bettge, drugo in tretje mesto pa sta si priveslala Francoza Edern Le Ruyet in Martin Thomas.