V Hrastniku DP v sprintu na divjih vodah za mlajše kategorije.

0
694

Hrastnik je gostil državno prvenstvo v sprintu na divjih vodah za mlajše kategorije, vendar pa se je tekmovanja udeležilo tudi nekaj tekmovalk in tekmovalcev v drugih starostnih kategorijah.

Dvojni naslov državnega prvaka med starejšimi dečki si je priveslal Žiga Lin Hočevar, ki je bil najboljši tako v kajaku kot v kanuju. V kajaku je bil skoraj dve sekundi hitrejši od drugouvrščenega Tina Kosa, na tretje mesto pa je priveslal Mark Jeklin. V kanuju je drugo mesto z več kot osmimi sekundami zaostanka za Hočevarjem zasedel Andrej Jeklin, tretji pa je bil Matej Trojanšek.

V kategoriji starejših deklic je v kajaku zmagala Sara Globokar, pred Najo Pinterič in Ulo Skok, medtem ko je bila v kanuju najhitrejša Naja Pinterič. Na drugo mesto je priveslala Sara Globokar, na tretje pa Ema Lampič.

Med mlajšimi dečki v kajaku je bil najboljši Tai Kolar, za katerim sta se zvrstila Tadej Tilinger in Nino Pfeifer. V konkurenci starejših deklic je zmagala Nuša Oblak pred Ivano Paluc, medtem ko sta v kanuju Gaber Felinc in Jan Jančer postavila identičen čas.

Med cicibani so bili najboljši Benjamin Vretič,Nal Bizjak Baraga in Luka Pajk, med cicibankami pa Aleša Verčič, Tia Volk in Nika Dulić.

Med mladinci je bil najhitrejši Rok Pistotnik, drugi je bil Lenart Stanovnik, tretji pa Klemen Breznik, med mladinkami pa so prva tri mesta zasedle Živa Jančar, Neja Velišček in Zarja Turk. V mladinski konkurenci kanuistov je Martin Gale prehitel Nejca Gradiška. Na startu jebilo tudi nekaj članov, med kajakašicami Živa Brglez, med kajakaši pa je zmagal Vid Svetina, drugi je bil Aljaž Dimič, tretji pa Klemen Kavzar.

Mladi spustaši in spustašice pa so se za državne naslove pomerili tudi v ekipnih tekmah. Med mlajšimi dečki je zmagala ekipa Celja 2 (Rudi Jereb, Nino Pfeifer,Tadej Tilinger), pred Tacnom 2 (Tilen Kolbe, Brin Volovšek, Lovro Grm) in Soškimi elektrarnami 2 (Rene Simčič, Gaber Ferlin, Lovro Brelih). Med starejšimi deklicami so bile najhitrejše predstavnice KK Simon (Lea Senica, Ema Lampič, Brina Zupan), na drugo mesto so se uvrstile Celjanke (Tija Pfeifer, Zoja Ločnikar, Nike Ipavec), na tretje pa članice KKK Tacen (Ula Skok, Aleša Verčič, Lara Grm). Med starejšimi dečki sta prvi dve mesti zasedli ekipi Soških elektrarn (Domen Pavšič, Mark Jeklin in rene Jeklin, pred Andrejem Jeklinom, Tjašem Velikonjo in Rokom Veliščkom), tretji pa so bili Celjani (Filip Pintarič,Gaj Studnička, Maj Pajk).

 

 

Rezultati: https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/dpsprint-mk-30082020-rq-xm.pdf