V Krakovu je vse nared za začetek EP v slalomu za mladince in mlajše člane.

0
515

Poljska ta teden gosti evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane v slalomu na divjih vodah, kjer se bodo za visoka mesta potegovali tudi slovenski reprezentanti in reprezentantke. V Krakovu bo nastopalo več kot 300 čolnov iz 25 evropskih držav, med njimi pa bo tudi 17 slovenskih, ki bodo nastopali tako med mladinci kot med mlajšimi člani.

Evropsko prvenstvo na Visli se bo začelo danes zvečer z otvoritvijo, že jutri pa se na progo podajajo prvi tekmovalci in tekmovalke. Ob 9. uri zjutraj bodo s kvalifikacijami namreč začeli kajakaši, kanuisti in kanuistke v mladinski konkurenci, popoldne pa bodo v istih kategorijah sledili še kvalifikacijski nastopi v konkurenci do 23 let. V petek sledijo izločilne vožnje kajakašic in dvojcev tako med mladinci kot mlajšimi člani. Prve komplete kolajn bodo podelili v soboto, ko se bodo za naslove evropskih prvakov merile kanuistke, kanuisti in kajakaši v obeh starostnih kategorijah, v popoldanskem delu programa pa jih čakajo še ekipne tekme. Nedeljski spored bo nekoliko krajši, za kolajne se bodo pomerile še kajakašice in dvojci med mladinci in mlajšimi člani. Najprej jih čakajo posamični nastopi, nato pa še ekipne preizkušnje.

Slovenske barve bodo zastopali kajakaši Vid Kuder Marušič, Martin Srabotnik, Žan Jakše (U23), Niko Testen, Luka Čižman, Val Manfreda Vidrih (mladinci), kanuisti Žiga Taljat, Urh Turnšek (U23), Jakob Jeklin, Klemen Vidmar, Gašper Kovačič (mladinci), kajakašice Ajda Novak, Neža Vrevc in Alja Kozorog (U23) ter mladinka Teja Vrbnjak Erbežnik. Alja Kozorog bo poleg Nine Bizjak veslala še med kanuistkami do 23 let.

 

SLOVENSKA REPREZENTANCA

Mlajši člani U23

K1m: Vid Kuder Marušič, Martin Srabotnik, Žan Jakše

C1m: Žiga Taljat, Urh Turnšek

K1ž: Ajda Novak, Neža Vrevc, Alja Kozorog

C1ž: Alja Kozorog, Nina Bizjak

Mladinci

K1m: Niko Testen, Luka Čižman, Val Manfreda Vidrih

C1m: Jakob Jeklin, Klemen Vidmar, Gašper Kovačič

K1ž: Teja Vrbnjak Erbežnik

Rezultati: http://canoeliveresults.com/

Uradna stran prvenstva: http://ecaslalom.kayakpl.com/

Prenos v živo: http://livestream.com/accounts/14790381/events/4281892