V La Plagnu se začenja svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah.

0
585

S svečano otvoritvijo se je začelo svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah, ki bo trajalo do nedelje. A v našem taboru navkljub odlični pripravljenosti in napovedim, ni bilo veselja. Vest, da je po dolgi bolezni preminil Jošt Svetek, dolgoletni trener, vizionar in kajakaški delavec, je potrla vse v ekipi.

Na prvenstvu v francoskem La Plagnu bo nastopilo preko 300 tekmovalcev iz več kot 30 držav, med glavnimi favoriti pa bodo tudi slovenski kajakaši Nejc Žnidarčič, Tim Kolar, Maks Frančeškin in Simon Oven ter kanuist Blaž Cof. Prvo ime slovenske reprezentance je nedvomno Nejc Žnidarčič, ki bo v sprintu branil naslov svetovnega prvaka. Med največje tekmece slovenskih kajakašev sodijo reprezentanti domače ekipe, ki samozavestno napovedujejo naskok na najvišja mesta v prav vseh kategorijah.

Prvenstvo se bo začelo s preizkušnjo klasičnega spusta (start ob 9. uri), v četrtek bodo sledile ekipne preizkušnje v klasičnem spustu, v petek bodo svojo pripravljenost preverili tekmovalci v veteranski kategoriji, v soboto bodo na vrsti kvalifikacije v sprintu, v nedeljo bodo sledila finala, prvenstvo pa se bo v nedeljo popoldne zaključilo z ekipnimi tekmami v sprintu.

 

Več o prvenstvu lahko najdete na uradni strani: http://www.laplagnecanoe2012.com/fr/

Za internetni prenos tekmovanja v živo bo poskrbel Wildwater TV Italia: http://www.wwtv.it/eng/laplagne2012.html