V Liptovskem Mikulašu zmagi Alje Kozorog in Eve Terčelj.

0
422

Nekaj slovenskih slalomistov na divjih vodah se ta konec tedna mudi na Slovaškem, kjer poteka mednarodno slalomsko tekmovanje Liptov. Koncept tekmovanja je nekoliko drugačen kot smo ga vajeni s tekem za svetovni pokal, saj tekmovalci startajo v eni kvalifikacijski vožnji, na podlagi doseženega rezultata pa si nato zagotovijo nastop v finalu A. Na progi sta se odlično odrezali Alja Kozorog in Eva Terčelj, saj sta dosegli zmagi v svoji kategoriji.

Alja Kozorog je bila na vrhu že po kvalifikacijski vožnji, položaj pa zadržala tudi z drugim nastopom v finalu A, kamor se je uvrstilo sedem najhitrejših kanuistk. Na drugo mesto se je uvrstila Slovakinja Sona Stanovska, na tretje pa Poljakinja Aleksandra Stach. V kvalifikacijah je bila Eva Alina Hočevar osma in tako le za eno mesto zgrešila uvrstitev v finale A. Nina  Bizjak je bila v kvalifikacijah 11., Lea Novak pa 13.

Med kajakašicami je zmagala Eva Terčelj, pred Rusinjo Eeno Rezaikino in Slovakinjo Eleno Kalisko. V finalu A je veslala še Eva Alina Hočevar in zasedla sedmo mesto. V konkurenci kajakašic smo imeli še dve predstavnici, Lea Novak je bila v kvalifikacijah 19., Živa Jančar pa 49.

Po kvalifikacijski vožnji kanuistov je bil Luka Božič uvrščen na drugo mesto, a je nato v finalni vožnji tekmovanje končal na sedmem mestu. Mesto za njim se je uvrstil Jure Lenarčič, Anže Berčič je bil 20., Urh Turnšek pa 24. Prva tri mesta so zasedli Slovaki Matej Benuš, Marko Mirgorodsky in Michal Martikan. Žiga Taljat je bil v kvalifikacijah 28., Nejc Polenčič pa 37.

Najštevilčnejšo slovensko zasedbo smo imeli med kajakaši, kjer je za najboljši rezultat s petim mestom poskrbel Simon Brus. Peter Kauzer je bil deveti, Žan Jakše enajsti, Luka Čižman 13., Vid Kuder Marušič 25., Niko Testen pa 28. Zmagal je Jakub Grigar, pred Dariuszem Popielo in Michalom Pasiutom. V kvalifikacijah je bil Lenart Burgar 30., Matej Jereb 35., Luka Oplotnik 39., Rok Pistotnik 52., Martin Srabotnik 63., Urban Novak 74., Klemen Kavzar pa 85.