V Ljubljani kraljujejo divjevodaši

0
94

V Festivalni dvorani v Ljubljani so nagradili najboljše športnice in športnike mestne občine za leto 2023, pa tudi zaslužne amaterske delavce v športu ter klube in društva z okroglimi obletnicami. Med glavnimi nagrajenci so bili številni divjevodaši.

Benjamin Savšek, ki je septembra v Londonu še drugič v karieri postal svetovni prvak, je bil izbran za najboljšega športnika Ljubljane, tik za njim pa se je uvrstil Anže Urankar, svetovni in evropski prvak v sprintu na divjih vodah. Urankar je bil skupaj s Simonom Ovnom izbran tudi za najboljši par oziroma malo skupino v Ljubljani. V ženski konkurenci je Eva Terčelj, bronasta na svetovnem prvenstvu v kajakaškem krosu, zasedla tretje mesto med najboljšimi športnicami Ljubljane. Žiga Lin Hočevar, ki je lani blestel v mladinski konkurenci, postal pa tudi svetovni mladinski prvak v kanuju, je bil izbran za najboljšega mladega športnika Ljubljane. Jože Vidmar je prejel nagrado za najuspešnejšega trenerja.

Ob glavnih nagradah so podelili tudi številna priznanja za izjemne športne dosežke v preteklem letu. Lea Novak je prejela priznanje za bronasto kolajno na EP za mlajše člane v Bratislavi, za uspehe na članskih svetovnih in evropskih prvenstvih pa so priznanja prejeli še Benjamin Savšek, Žiga Lin Hočevar, Živa Jančar, Nika Ozimc, Ana Šteblaj, Ajda Novak, Eva Terčelj, Lea Novak, Eva Alina Hočevar, Simon Oven in Blaž Cof.

NAGRAJENCI

ŠPORTNICA LJUBLJANE

1. mesto: Andreja Leški (judo)

2. mesto: Ekaterina Vedeneeva (ritmična gimnastika)

3. mesto: Eva Terčelj (slalom)

ŠPORTNIK LJUBLJANE

1. mesto: Benjamin Savšek (slalom)

2. mesto: Anže Urankar (spust)

3. mesto: Rajmond Debevec (strelstvo)

NAJBOLJŠA ŽENSKA EKIPA LJUBLJANE

Rokometni klub Krim Mercator

NAJBOLJŠA  MOŠKA EKIPA LJUBLJANE

Odbojkarski klub ACH Volley Ljubljana

MLADA ŠPORTNICA LJUBLJANE

Kaja Schuster (judo)

MLADI ŠPORTNIK LJUBLJANE

Žiga Lin Hočevar (slalom)

PARA ŠPORTNIK LJUBLJANE

Matej Brajkovič (biljard na vozičkih)

NAJBOLJŠI PAR/MALA SKUPINA LJUBLJANE

Simon Oven in Anže Urankar (spust)

FOTO: Študenti Inštituta in akademije za multimedije