V nedeljo do državnih naslovov Ponomarenko Janićeva, Kollova, Vidovič in Zakrajšek.

0
541

Na Bledu se je zaključilo letošnje člansko državno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah. Še do drugega naslova državne prvakinje je ta vikend priveslala Špela Ponomarenko Janić, ki je sobotnemu zlatu na 500 metrov dodala še kolajno zlatega leska na 200 metrov, na isti razdalji je bil med kajakaši najboljši Tilen Vidovič. Jošt Zakrajšek je zmagal na 500- in 5000-metrski tekmi, Szilvia Kollo pa v ženski konkurenci na 5000 metrov.

Tako kot na 500-metrski razdalji, na kateri so kajakašice veslale že v soboto, so tudi na najkrajši – 200-metrski progi – slavile iste tekmovalke. Najhitrejša je bila Špela Ponomarenko Janić, za njo pa sta se zvrstili Anja Osterman in Mia Medved.

Kajakašice so v nedeljo tekmovale še na 5000 metrov, kjer je bila najuspešnejša predstavnica kajakaškega kluba Orka Szilvia Kollo. Le 95 stotink sekunde za njo je v cilj priveslala članica bohinjskega kluba Ines Matuc, sicer državna prvakinja na 1000 metrov, tretja pa je bila članica kluba Žusterna Metka Volk Štefič.

Nekaj več nastopov drugi dan državnega prvenstva so imeli moški. V finalu kajakašev na 200 metrov je zmagal Tilen Vidovič, drugi je bil spustaš na divjih vodah Vid Debeljak, tretji pa Italijan Andrea Bonnini. V razvrstitvi državnega prvenstva je bil tretji Rok Šmit.

»Z rezultatom sem zelo zadovoljen. Vidi se, da moram še precej delati na koncu, na zadnjih petdesetih metrih, kjer izgubim hitrost. Je pa bil nastop dober napovednik za svetovne pokale ter svetovno in evropsko prvenstvo, tako da se bomo držali,« je po nastopu povedal Tilen Vidovič.

Po finalih na 200 metrov so kajakaši veslali še na 500 metrov. Najhitreje je do cilja priveslal Jošt Zakrajšek, na drugo mesto se je uvrstil Alan Apollonio, na tretje pa Rok Šmit. Zakrajšek je bil najboljši še na 5000-metrski preizkušnji, s katero se je tudi zaključil tekmovalni vikend na Bledu. Na drugo mesto je priveslal Simon Oven, na tretje pa Simon Blaževič.

Tekmovali so tudi mladinci, a njihovi rezultati niso šteli za razvrstitev v državnem prvenstvu. Med mladinci sta tako na 200 kot na 500 metrov prvo in drugo mesto zasedla Matej Toplikar in Jan Markelj, na 200 metrov je bil drugi Miha Fartek, na 500 metrov pa Blaž Jug.