V Penrith šesterica Slovencev

0
434

Ljubljana, 02. septembra (STA) – Slalomiste na divjih vodah po junijskem EP v Tacnu čaka le še drugi vrhunec sezone, svetovno prvenstvu v avstralskem Penrithu konec septembra in v začetku oktobra. Slovenske barve bodo na olimpijskem prizorišču iz leta 2000 zastopali kajakaši Peter Kauzer, Dejan Kralj in Andrej Nolimal ter kanuisti Dejan Stevanovič, Simon Hočevar in Jošt Zakrajšek. Tik pred odhodom v Avstralijo so slovenski reprezentanti optimistično razpoloženi in verjamejo v uspešne nastope na SP.


Bolj uspešen del slovenske izbrane vrste so letos kajakaši, ki so slovenske ljubitelje tega divjevodaškega športa že v Tacnu nagradili z zlato kolajno v moštveni vožnji in srebrno Kauzerja med posamezniki. “Vsak se pripravlja zase, sam sem imel v zadnjem tednu nekaj težav s poškodbo, vendar ni nič hujšega. Sicer pa vemo, da smo sposobni narediti dober rezultat in se prebiti v finale,” je tudi pred SP optimističen Kauzer. Podobno razmišljata preostala člana slovenske kajakaške odprave, tako Kralj kot Nolimal poudarjata, da je forma ostala dobra in na SP pričakujeta uspešne predstave.


Malce v ozadju so bili letos kljub solidnim uvrstitvam kanuisti, ki pa prav tako računajo, da bodo na največjem letošnjem tekmovanju pokazali svoje najboljše predstave. “Zadnje čase mi gre na treningih zelo dobro, če bo šlo tako še naprej, se bom iz Penritha lahko vrnil še bolj zadovoljen,” je povedal Zakrajšek in tako povzel tudi razmišljanje najizkušenejšega člana reprezentance Hočevarja. Za povsem drugačne napovedi je vnovič poskrbel Stevanovič, saj je ob mislih na dobre nastope omenil še drugo plat potovanja na peto celino: “Vsi imamo iste cilje, tako da upam, da se ga bomo dvakrat “napili” in se zabavali v dobri družbi.”


Stevanovič in Kralj bosta s fizioterapevtom Gorazdom Žužkom na pot odšla že 4. septembra, preostali del ekipe pa 12. septembra.