V petek se je v Avstraliji začela letošnja kajakaška sezona.

0
576

Penrith – V petek se je v Avstraliji začela letošnja kajakaška sezona, ki bo dosegla vrhunec avgusta na olimpijskih igrah v Londonu. Na tekmi Australian open, ki poteka na olimpijski progi v Penrithu, sodeluje preko 250 najboljših kajakašev, ki se na južni polobli pripravljajo na letošnjo sezono. Po petkovih kvalifikacijah, na katerih se je večina slovenskih čolnov uvrstila v polfinale, so bile v soboto na vrsti polfinalne vožnje kanuistov in kajakašic. 

 
Med kanuisti je zmagal Nemec Sideris Tasiadis, pred Francozem Tonyem Estanguetom in Slovakom Matejem Benusom. Slovencem se ni uspelo uvrstiti v finale. Benjamin Savšek, ki je bil v kvalifikacijah četrti, je končal na dvanajstem mestu. Deseterico je zgrešil za devet stotink ob enem dotiku. Anže Berčič, v kvalifikacijah deseti, je z dvema dotikoma končal na 15. mestu, Jure Lenarčič, v kvalifikacijah 29.,  pa je bil 27. Edini brez polfinala je ostal Blaž Cof.
 
Med kajakašicami je zmagala Avstrijka Videtta Oblinger-Peters, pred avstralsko mladinko Jessico Fox in Slovakinjo Eleno Kalisko. Urša Kragelj, v kvalifikacijah 21., je zasedla 15. mesto, Eva Trčelj, v kvalifikacijah 22., pa je končala na 20. mestu.
 
V nedeljo so na vrsti polfinalne vožnje kajakašev, kanuistk in kanuističnih dvojcev. Med kajakaši se je v kvalifikacijah najvišje od Slovencev uvrstil Martin Albreht na četrto mesto. Peter Kauzer je pristal na trinajstem, Janoš Peterlin na 29. mestu, Matej Poljanec pa je ostal brez polfinala. Med dvojci sta Sašo Taljat in Luka Božič na devetem, Luka Slapšak in Urban Jarc pa na 15. mestu. Med kanuistkami Slovenke niso nastopile.
 
Rezultati v živo:
 
Uradna stran tekmovanja:
 
Video prenosi tekem v živo:
 
Video prispevki: