V Pragi bo na sporedu četrta tekma za svetovni pokal v slalomu.

0
349

Po daljšem premoru se bo v Pragi ta vikend nadaljevala serija tekem za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah. V petek bodo na sporedu kvalifikacije, v soboto polfinala in finala kanuistk, kajakašev in kanuistov, v nedeljo pa se bodo v polfinalu in finalu pomerile še kajakašice in dvojci.

Po dobrem mesecu in pol premora se bodo v glavnem mestu Češke ta vikend slalomisti na divjih vodah pomerili na četrti tekmi za svetovni pokal v letošnji sezoni. Na tekmi, ki bo služila tudi kot generalka za svetovno prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila prav proga na Vltavi, bo nastopila večina najboljših slovenskih tekmovalcev. Zaradi družinskih obveznosti se je nastopu odpovedal kajakaš Peter Kauzer, prav tako pa na tekmi ne bo nastopila kajakašica Nina Mozetič, ki se je po tretji tekmi svetovnega pokala v Španiji posvetila študiju in delu ter tako zaključila z nastopi na mednarodnih tekmovanjih. Nastop na državnem prvenstvu bo označil konec njene tekmovalne kariere. V Pragi tudi ne bo dvojcev Luka Slapšak-Urban Jarc, ki sta prav tako napovedala konec tekmovalne kariere, ter Dejana Kralja in Simona Hočevarja, ki pa bosta nastopila na zadnji tekmi svetovnega pokala v Bratislavi.

Slovenske barve v Pragi bodo tako zastopali kajakaši Janoš Peterlin, Jure Meglič, Martin Albreht in Simon Brus, kanuisti Benjamin Savšek, Anže Berčič, Jure Lenarčič in Blaž Cof, kajakašice Urša Kragelj, Eva Terčelj in Ajda Novak ter dvojec Luka Božič – Sašo Taljat. Slednja imata na praško prizorišče zelo lepe spomine, saj sta si na lanski tekmi priveslala svojo prvo zmago na tekmah svetovnega pokala. »Po OI sva imela veliko obveznosti, kljub temu, da se tekma ni odvila po pričakovanjih. Pravzaprav imam še vedno slab občutek, ker nisva pokazala tistega, kar znava. Bila sva namreč pripravljena na boj za vrh, a se na koncu ni izšlo. V teh štirinajstih dneh po OI sva trenirala individualno, skupaj sva naredila le tri treninge, tako da bova sedaj v Pragi le poskušala odpeljati tako kot znava, brez kakršnih koli obremenitev,« je pred tekmo povedal Luka Božič, njegov kolega Sašo Taljat pa dodal: »Za Prago in Bratislavo se nisva posebej pripravljala, saj sva v fazi treninga za evropsko prvenstvo v Solkanu, tako da nimava posebnih pričakovanj.«

V petek vse tekmovalce čaka nastop v kvalifikacijah, v soboto in nedeljo pa bodo sledili polfinalni in finalni nastopi. V soboto bodo nato tekmovali kanuisti, kajakaši in kanuistke, v nedeljo pa še kajakašice in dvojci.

Več informacij: http://www.slalomtroja.cz/

Predviden program tekmovanja:

PETEK: 9.00 – 14.55 Kvalifikacije C1ž, C1m, K1m

15.30 – 18.45 Kvalifikacije K1ž, C2m

SOBOTA: 9.00 – 12. 10 Polfinale C1ž, C1m, K1m

12.32 – 13.57 Finale C1ž, C1m, K1m

NEDELJA: 9.30 – 11.15 Polfinale K1ž, C2m

12.02 – 12.57 Finale K1ž, C2m