V prostorih Kajak kanu kluba Ljubljana je bila v soboto organizirana prva tekma na ergonometrih.

0
322

V prostorih Kajak kanu kluba Ljubljana je bila v soboto, 10. decembra 2011 organizirana prva tekma na kajakaških simulatorjih. Kot je bilo za prvo tovrstno tekmovanje pričakovati je bilo pri izvedbi še nekaj porodnih težav, kljub temu pa je bilo tekmovanje zanimiva popestritev zimskega tekmovalnega zatišja.

Udeleženci iz Žusterne, Bohinja, Mosta na Soči in Ljubljane so tekmovali na 1000m in na 200m. Preko kvalifikacij so se v finalno tekmo uvrstili po štirje tekmovalci. Med člani je bil na obeh razdaljah najboljši Maks Frančeškin. Na daljši razdalji je zmagal prepričljivo, na 200m pa je le za desetinko za njim zaostal Alan Gregorič. Med mladinci ni bilo dvojne zmage. V moški konkurenci je tekmo na 1000m dobil Tim Poljak, medtem ko je bil na krajši najboljši Rok Markočič. Pri dekletih sta si zmagi razdelili Ines Matuc in Lucija Fon Mervič. Z novim tekmovanjem so se seznanili tudi veterani, med katerimi je bil daleč najboljši Darko Logar.

Večina slovenskih kajakašev in kanuistov trenutno sicer trenira na vodi. Člani KKK Tacen so se za nekaj dni preselili na morje, Lovro Leban, Rok Kuk in Anja Osterman pa v Sabaudiji na jugu Italije. Tja so se za teden dni takoj po tekmi na simulatorjih odpravili tudi Tim Kolar, Simon Oven, Maks Frančeškin ter Nejc Žnidarčič.

Rezultati v priponki.