V Tacnu na zmagovalnih stopničkah tudi Ajda Novak

0
584

V Tacnu je po zaključku slalomskega dela svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah, ki se je za slovensko ekipo končal zelo dobro, s tremi srebrnimi kolajnami, dvema četrtima mestoma in še tremi uvrstitvami med najboljšo deseterico, potekala še tekma za svetovni pokal v ekstremnem slalomu. Na zmagovalni oder se je uvrstila Ajda Novak, ki je prejela bronasto kolajno.

Ekstremni slalom na divjih vodah je precej nova disciplina, v kateri po štirje tekmovalci oziroma tekmovalke startajo istočasno, nato pa morajo prevoziti progo, označeno z napihljivimi vrati in na za to označenem delu tudi opraviti eskimski obrat. V izločilnih bojih smo imeli tri predstavnike.

Kajakašica Ajda Novak se je uspešno prebila do finala, kjer sta bili na progi od nje spretnejši le Nizozemka Martina Wegman in Nemka Caroline Trompeter.

Dva slovenska predstavnika v moški konkurenci Matic Terčelj in Simon Oven pa sta obstala v predzadnji fazi tekmovanja, v polfinalu. Matic Terčelj je v končni razvrstitvi zasedel peto mesto, Simon Oven pa je bil osmi. Zmagal je Kanadčan Ben Hayward, drugi je bil Brazilec Pedro Goncalves, tretji pa Italijan Christian de Dionigi.

Zmagovalca v obeh kategorijah, Martina Wegman in Ben Hayward, sta poleg kolajn dobila tudi bogato nagrado, čoln Roto Attivo, ki jima ga je predala Nuša Pavlinjek Slavinec.