V torek Špelo Ponomarenko Janić čaka finale A na 500m in finale B na 200m, Zakrajšek na 5000m.

0
569

Drugi dan sprinterskih tekmovanj v okviru evropskih iger v Bakuju se je izmed slovenskih tekmovalcev na progo podala le Špela Ponomarenko Janić. Odlična kajakašica je po uvrstitvi v finale A na 500 metrov uspešno nastopila tudi na najkrajši razdalji, kjer se je prav tako uvrstila v finale, le da bo na tej razdalji veslala v finalu B.

Primorska kajakašica Špela Ponomarenko Janić je tudi na drugi tekmovalni razdalji evropskih iger v Mingačevirju prišla do finala. Na 200 metrov dolgi preizkušnji v kvalifikacijah ni imela težav ter se s četrtim časom svoje kvalifikacijske skupine brez težav uvrstila v polfinalne boje. Tu so v finale A vodila le prva tri mesta, kamor pa se slovenski reprezentantki ni uspelo uvrstiti. Ciljno linijo je preveslala kot peta, kar ji je prineslo torkov finale B na 200 metrov. Poleg Srbkinje Nikoline Moldovan in Nemke Sabine Volz si je vstopnico za veliki finale priveslala še Švedinja Linnea Stensils. Ponomarenko Janićevi je za preboj v finale A zmanjkalo dobre pol sekunde.

V torek, ko bodo na sporedu zadnja sprinterska tekmovanja, Špelo Ponomarenko Janić naprej čaka nastop v finalu A na 500 metrov, malce kasneje pa še finale B na 200 metrov. V popoldanskem delu programa nov nastop na igrah čaka tudi Jošta Zakrajška, ki bo veslal na 5000-metrski razdalji.

 

Rezultati: http://www.baku2015.com/canoe-sprint/event/kayak-single-200m-women/phase=cfw112900/index.html