Vabilo na 24 ur veslanja za dober namen 2019.

0
592

Konec junija bomo že šesto leto zapored organizirali rekreativno humanitarno akcijo 24 ur veslanja za dober namen. Tudi letos bo z nami humanitarno društvo Hiša sonca. Prireditev poteka na krožni progi na reki Ljubljanici in nas vodi skozi središče mesta med Livado in Ambroževim trgom. Veslanje vseh 24 ur je izziv le za najbolj vztrajne. Vsi, ki vas takšni izzivi ne navdušujejo, pa se nam vseeno lahko pridružite. Posameznik lahko prevesla le en krog in s tem sodeluje v humanitarni akciji.

Organizatorji spusta – Kajakaška zveza Slovenije, Kajak kanu klub Ljubljana in društvo Hiša sonca, smo se odločili, da letošnji izkupiček iz prijavnin, donacij in sponzorstva namenimo sofinanciranju izbranih projektov posameznih oseb s posebnimi potrebami. Izbrali smo tri predloge, ki so nam jih posredovali Programi socialne vključenosti Želva iz Ljubljane, Varstveno delovni center Novo mesto in društvo Sožitje Ptuj.

 

Veslanje za dober namen se bo letos začelo v petek, 21. junija 2019, ob 16. uri, in zaključilo 24 ur kasneje, v soboto, 22. junija 2019, ob 16. uri. Trasa spusta je na reki Ljubljanici med Livado ter zapornicami pri Ambroževem trgu.

 

K sodelovanju na spustu smo poleg rekreativcev ter naših najboljših kajakašev in kanuistov povabili tudi druge znane športnike in osebnosti. Vabimo pa tudi vas, da se nam pridružite. Kot donatorji, pokrovitelji ali aktivni udeleženci. Tudi če nimate kajaka in niste še nikdar sedeli v kajaku ali kanuju. Kajak kanu klub Ljubljana bo za tiste, ki nimajo svoje kajakaške opreme, zagotovil večje število rekreativnih kajakov za začetnike. Pri tem nam bosta s testnimi kajaki pomagali podjetji Rotoattivo in Decathlon. Prisotni bodo tudi usposobljeni učitelji kajaka, ki vam bodo pred spustom dali osnovne napotke za prve zavesljaje. Vabljeni so tako tudi tisti, za katere bo to prvi stik s kajakom. Z nekaj volje boste en krog zmogli tudi, če boste veslo v roke prijeli prvič.

 

Vsak udeleženec spusta za prijavnino 15 € prejme spominsko majico, poskrbljeno pa bo tudi za okrepčilo v času veslanja. Za najbolj vztrajne so pripravljene tudi privlačne nagrade. Udeleženca z največ preveslanimi krogi v moški in ženski konkurenci bosta prejela ročni uri, ki jih podarja sponzor prireditve podjetje Slowatch.

 

In kakšne so izkušnje iz preteklosti? Lani se je spusta udeležilo 195 aktivnih udeležencev. Dve tretjini med njimi sta preveslali le en krog, peterica pa več kot dvajset krogov. Lanski najboljši dosežek je bil 27 krogov, oziroma 151 km. Rekord po številu preveslanih kilometrov na prireditvi 24 ur veslanja za dober namen ostaja Fedji Marušiču, ki je leta 2016 preveslal 30 krogov, oziroma 165 km. Z nami je veslalo kar nekaj znanih osebnosti in diplomatov. Upamo, da boste letos z nami tudi vi.

 

 

 

Več informacij:

Andrej Jelenc, 041 745 112, andrej.jelenc@kajak-zveza.si