Vabimo vas na kajakaške maratone na Ljubljanici, Krki in Muri.

0
566

Vabimo vas, da prihodnja dva vikenda preživite v družbi ljubiteljev kajakaštva. Na sporedu bodo namreč kar trije kajakaški maratoni. Prvi bo že to soboto, 18. 10. 2014, v Ljubljani, na krožni progi na reki Ljubljanici, dan kasneje se lahko udeležite 9. regate okoli Kostanjeviškega otoka, en teden kasneje, v soboto, 25. 10., pa vas vabimo še na kajakaški maraton Bistrica 2014.

 

8. ljubljanski kajakaški maraton

Že osmi ljubljanski kajakaški maraton se bo začel v soboto, 18. 10. 2014, ob 11. uri na reki Ljubljanici. Na krožni progi bo mogoče nastopiti na treh različnih razdaljah. Maratonska preizkušnja bo dolga 22 kilometrov, mali maraton 11 kilometrov, za najmlajše (U12) pa bo potekal mini maraton na 5,5 kilometrov dolgi progi.  Na maratonu lahko nastopijo vsi, od mlajših od 12 let, mlajših od 14 let, mladincev, pa do članov, veteranov in rekreativcev.  Ob 9. uri bo najprej sestanek za vodje ekip ter delitev startnih številk, start za vse kategorije pa bo ob 11. uri.

Več informacij lahko najdete v razpisu.

9. regata okoli Kostanjeviškega otoka

Dan kasneje, 19. 10., boste lahko veslali na reki Krki. Proga bo speljana okoli Kostanjeviškega otoka, krog pa je dolg približno 1,5 kilometra. Nastopijo lahko cicibani in cicibanke, mlajši in starejši dečki ter deklice, mladinci in mladinke, člani in članice, veterani in veteranke, pa tudi turisti in turistke. Sestanek vodij ekip in delitev startnih številk bo ob 10. Uri, ob 11. Uri pa bodo startali prvi tekmovalci in tekmovalke. Startni časi so različni po skupinah, natančen urnik pa je na voljo v razpisu.

Razpis in vse ostale informacije lahko dobite tukaj.

Kajakaški maraton Bistrica 2014

Veslali boste lahko tudi na Muri. V soboto, 25. 10. 2014, vas vabimo v Petanjce, kjer bo začetek kajakaškega maratona Bistrica 2014. Proga je dolga 20 kilometrov, cilj pa bo v Srednji Bistrici. Organizatorji vabijo tako člane, članice, veterane in veteranke, turiste in turistke, mladince in mladinke, kot tudi starejše dečke in deklice. Sestanek vodij ekip bo ob 9.45, začetek maratona pa ob 11. uri.

Podrobnejše informacije so na voljo v razpisu.

Vas mika skok v tujino?

V letošnjem letu sledita tudi znamenita kajakaška maratona v Italiji in Franciji, ki se ju vselej udeležuje precejšnje število ljubiteljev kajakaštva. Maraton Adige v italijanski Pescantini bo na sporedu že to soboto, 18. oktobra 2014, še bolj znan maraton des Gorges de l”Ardeche v francoskem Vallon Pont d”Arcu pa bodo organizirali 9. novembra 2014.