Vid Debeljak najboljši športnik Ljubljane.

0
573

Ob koncu koledarskega leta se razglasitve najboljših kar vrstijo. Dobili smo že najboljše kajakaše in kajakašice pretekle sezone, pa tudi najboljše športnice in športnike Slovenije, zdaj pa je nagrade podelila tudi Športna zveza Ljubljane. Za najboljšega športnika Ljubljane je bil razglašen kajakaš Vid Debeljak, priznanja za svoje dosežke pa so dobili še nekateri drugi divjevodaši.

Kajakaš tacenskega kluba Vid Debeljak je po zaslugi bronaste kolajne na junijskem svetovnem prvenstvu v sprintu na divjih vodah v Banjaluki ter naslova ekipnih svetovnih prvakov skupaj z Nejcem Žnidarčičem in Anžetom Urankarjem prejel naziv najboljšega športnika Ljubljane v letu 2016.

Za dosežke na največjih mednarodnih tekmovanjih v iztekajočem se letu je Športna zveza Ljubljana nagradila še slalomista Žana Jakšeta, ki je v Solkanu skupaj s Simonom Brusom in Martinom Srabotnikom postal ekipni evropski prvak v konkurenci kajakašev do 23 let, svetovna podprvaka v sprintu na divjih vodah in tretjeuvrščena iz klasične preizkušnje svetovnega prvenstva Luko Žganjarja in Petra Žnidaršiča, Anžeta Urankarja in Simona Ovna, ki sta se s svetovnega prvenstva v Banjaluki prav tako vrnila s kolajnami, Simona Hočevarja in Maksa Frančeškina ter olimpijca Benjamina Savška. Med trenerji se je nagrade veselil Andrej Breznik.