Vid Oštrbenk na ECA mladinskem pokalu v Bratislavi dvakrat na stopničkah.

0
617

Bratislava ta vikend gosti mlade slalomiste in slalomistke na divjih vodah, ki nastopajo na tekmi evropskega mladinskega pokala v slalomu na divjih vodah. Na Slovaškem se mudi tudi številčna slovenska zasedba, prvi tekmovalni dan pa se je najbolj izkazal Vid Oštrbenk, ki je bil drugi med kanuisti do 14 let in tretji med kajakaši v isti starostni kategoriji. Izven mladinske konkurence – v odprti kategoriji – so nastopili tudi nekateri izkušenejši tekmovalci in tekmovalke. Med kajakaši je zmagal Vid Kuder Marušič, med kajakašicami in kanuistkami pa je Alja Kozorog priveslala do dveh tretjih mest.

Prva in druga tekma v seriji za evropski mladinski pokal pod okriljem evropske kajakaške zveze (ECA) ta vikend poteka v Bratislavi. Na progi, ki je slovenskim tekmovalcem prinesla že številne uspehe, med drugim je na njej Peter Kauzer tudi postal svetovni prvak, je prvi tekmovalni dan Vid Oštrbenk priveslal do dveh uvrstitev na zmagovalni oder. Med kanuisti do 14 let je bil od njega spretnejši le Slovak Ludovit Macuš, na tretje mesto pa se je uvrstil še en domačin Juraj Mraz. Tekmovalec KKK Čatež Vid Oštrbenk je nato dobro veslal tudi v konkurenci kajakašev, kjer je zasedel tretje mesto. Zmagal je Nemec Tillmann Roller, drugi pa je bil Slovak Patrik Juriček. V isti kategoriji  kajakašev do 14 let je Lan Tominc zasedel četrto mesto, Ulan Valant je bil šesti, Jan Ločnikar 15., Domen Višnar pa 18. Lovro Petek je bil 26. in se ni uvrstil v finale.

V konkurenci kajakašev do 16 let sta v finalu veslala dva slovenska slalomista. Urh Turnšek je bil osmi, Marko Petek pa 19. V starostni kategoriji kajakašev do 18 let je Val Manfreda Vidrih preizkušnjo končal kot 14., Niko Testen je bil 18., Domen Tominec 19., Luka Čižman 25., Blaž Anžlovar 26., Teo Karner pa 27. Matej Jereb (33.) in Oliver Brezigar (37.) sta obstala v kvalifikacijah.

Med kanuisti do 16 let je bil Urh Turnšek osmi, med kanuisti do 18 let je Gašper Kovačič zasedel 13. mesto, Jakob Jeklin pa je bil 16. V konkurenci kajakašic do 14 let je nastopila le ena slovenska predstavnica, in sicer Zala Zanoškar, ki je zasedla osmo mesto. Med kajakašicami do 18 let je bila Teja Vrbnjak Erbežnik 21., Jana Hočevar pa 22.

Prireditelji so možnost nastopa ponudili tudi starejšim tekmovalcem, ki niso sodili v nobeno izmed kategorij do 18 let. V odprti tekmi je med kajakaši zmagal Vid Kuder Marušič. Na odru za zmagovalce sta mu družbo delala še domačin Matuš Hujsa in Nemec David Franke. Žan Jakše je bil peti, Matic Štrukelj pa deveti. V odprti kategoriji je dve uvrstitvi na zmagovalne stopničke zabeležila še Alja Kozorog. Tako med kajakašicami kot med kanuistkami se je uvrstila na tretje mesto. V konkurenci kajakašic je nastopila še Neža Vrevc, ki je bila peta.

 

Rezultati: http://canoeliveresults.com/event/2015/european-junior-cup-1-2/