Vsi mladinski reprezentanti uspešno preko kvalifikacijskega sita SP v Krakovu.

0
526

Slalomisti na divjih vodah so opravili še z drugim kvalifikacijskim dnem svetovnega prvenstva za mladince in mlajše člane, ki ta teden poteka na Poljskem. Vsi mladinski reprezentanti, ki so nastopili danes, so se uspešno uvrstili v polfinale. Najboljši slovenski rezultat dneva je postavila Eva Alina Hočevar, ki je bila v kajaku tretja.

Branilka naslova mladinske svetovne prvakinje iz lanskega leta Eva Alina Hočevar je tudi na progi v Krakovu napovedala boj za najvišja mesta. V mladinski konkurenci kajakašic je namreč  v kvalifikacijah priveslala do tretjega mesta, zaostala pa le za Čehinjama Antonie Galuškovo in Lucie Nesnidalovo. V tej konkurenci smo imeli še dve predstavnici, ki sta v polfinalne napredovali z drugo kvalifikacijsko vožnjo. Helena Domajnko je v drugo postavila šesti čas, Zala Zanoškar pa sedmega.

Eva Alina Hočevar je nastopila tudi v konkurenci kanuistk, kjer se je prav talo brez težav uvrstila v polfinale. V tem kvalifikacijskem nastopu je bila osma. Najhitrejši čas kanuistk med mladinkami je imela Italijanka Elena Micozzi, druga je bila Čehinja Gabriela Satkova, tretja pa Britanka Bethan Forrow.

Brez težav so se v naslednjo fazo tekmovanja uvrstili tudi vsi mladinci med kajakaši in kanuisti. Jaka Bernat je kvalifikacije kanuistov zaključil na 12. mestu, Juš Javornik je bil 13., Nejc Polenčič pa 18. Najhitrejši je bil Francoz Yohann Senechault, drugi je bil Britanec James Kettle, tretji pa Rus Aleksander Kharlamtsev.

V kajaku je bil Vid Oštrbenk po prvi vožnji uvrščen na deseto mesto, Lan Tominc je bil 18., Ulan Valant pa 27. Vsi trije so napredovali s prvo vožnjo. V k valifikacijah je zmagal Francoz Anatole Delassus, ki je pred dobrim tednom dni postal evropski mladinski prvak, drugi je bil Španec Pau Echaniz, tretji pa Britanec Etienne Chappell.

Jutri se bo svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane nadaljevalo s polfinalnimi in finalnimi vožnjami kanuistov in kajakašic, tako med mlajšimi člani kot mladinci.

 

Spletni prenos in rezultati: https://www.canoeicf.com/

 

Foto: Tanja Hočevar