Z novim trenerjem lovijo zaostanek

0
511

»Mirnovodaši« čez mesec na EP


Zagreb, 19. april (Delo) – Le še dober mesec loči slovenske kajakaše na mirnih vodah od EP v Poznano, kjer bodo lovili zadnji vlak za kvote na OI. Dobrim namenom navzlic se jim pač to ni posrečilo na lanskem SP v ZDA, res pa je, da so šele pozimi sploh prvič doslej dobili reprezentančnega trenerja, Madžara Laszla Kovacsa. Ta je z njimi že od januarja na pripravah na morju in v Szegedu, včeraj pa se je peterica Antonia Panda, Špela Ponomarenko, Dejan Marjanovič, Jaka Jazbec in Jernej Zupančič Regent pomerila tudi na testnem merjenju na Jarunu.


»Hitimo, kar se da, da bi polovili primanjkljaj. To sicer ni dobro, saj v čim krajšem času želimo postoriti to, kar običajno traja mesece, a žal nimamo časa. Škoda, ker tekmovalcev nisem imel v rokah že lani, mislim, da bi lahko na SP iztržili več,« je prepričan Kovacs. Za EP tudi ne bo težav okoli ženskega dvojca Ponomarenko-Panda, saj je slednja – sicer po rodu iz Srbije in Črne gore – vendarle dobila slovensko državljanstvo, s katerim se zdaj dekleti lahko potegujeta za olimpijsko kvoto.


Potem ko so kar trikrat opravili 14-dnevne priprave na morju, nato pa še 18 dni trenirali v Szegedu, od koder prihaja Kovacs, so morali včeraj potrditi norme za reprezentanco. Po pričakovanjih nihče ni zaostal za časovno mejo, Zupančič Regent se je s časom na 1000 m boril kar sam, medtem ko je bil na 500 najhitrejši Jazbec pred Marjanovičem in Zupančičem. Dekleti sta štartali le na 500 m, presenetljivo pa je, da se Jazbec in Zupančič še nista resneje lotila dvojca, ki je bil zadnji dve leti pri njima na prvem mestu. Kot pravita, bosta v Poznanu skušala ujeti Atene vsak v svojem kajaku.


T. V.