Za konec prvenstva na Portugalskem Ostermanova deveta na 200m.

0
222

Na Portugalskem se končuje svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah. Zadnji dan prvenstva smo že videli nastopa Anje Osterman na 200 metrov. Primorka je veslala odlično in prišla do devetega mesta na najkrajši tekmovalni razdalji. Pozno popoldne je v najdaljši preizkušnji na 5000 metrov veslal Jošt Zakrajšek in bil 11.

Primorska kajakašica Anja Osterman je nastope na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v Montemor-o-Velhu, kakor tudi letošnjo mednarodno sezono, končala s preizkušnjo na 200 metrov. Varovanka Stjepana Janića je nastopila zelo dobro že v polfinalu, kjer je bila tretja, nato pa v finalu A zasedla deveto mesto. To je njen najboljši rezultat kariere v K1, sicer pa je lani skupaj s Špelo Ponomarenko Janić v kajakaškem dvojcu osvojila kolajni na evropskem in svetovnem prvenstvu.

“V polfinalu sem zletela iz startnega bloka, ampak nisem mogla te hitrosti obdržati, zato sta me tudi prehiteli prvi dve dekleti. Zdaj je bila taktika podobna, vendar mi start ni ravno uspel. Lisa je še vedno razred zase, vse ostale punce pa smo bile nekje v dveh metrih, zato mislim, da je velik uspeh, da te tako malo loči od drugega do devetega mesta. To je dobra popotnica za naprej in sem zelo zadovoljna,” je po finalnem nastopu povedala Anja Osterman.

Ker je bila to zadnja mednarodna tekma v sezoni, se je ozrla tudi na nastope v letu 2018: “Bilo je zahtrevnejše kot lani, nekateri treningi so bili precej zahtevnejši glede na to, da sem letos tekmovala v K1, je bilo treba kar nekaj stvari popraviti. Mislim, da sem jih kar dobro dodelala, ampak imam še vedno kar nekaj prostora, da to popravim. Eno enajsto mesto in deveto v finalu sta super popotnici, glede na prejšnja leta, brez lanskega K2, seveda, tako da je to super popotnica za naprej in se že veselim naslednje sezone.”

Naslov svetovne prvakinje si je priveslala Novozelandka Lisa Carrington, ki je tekmice prehitela za več kot sekundo in pol. Druga je bila Danka Emma Jorgensen, ki je bila včeraj na 500 metrov v finalu B uvrščena tik pred Ostermanovo, bron pa je osvojila Švedinja Linnea Stensils.

V povsem zadnji tekmi svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah v Montemor-o-Velhu je veslal Jošt Zakrajšek. Nastopil je na 5000-metrski tekmi in v cilj priveslal kot štirinajsti, a je na koncu osvojil enajsto mesto, saj so sodniki diskvalificirali tri tekmovalce. Zmagal je Portugalec Fernando Pimenta, pred Dancem Renejem Holtenom Poulsenom in Norvežanom Eivindom Voldom.  V povsem zadnji tekmi svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah v Montemor-o-Velhu je veslal Jošt Zakrajšek. Nastopil je na 5000-metrski tekmi in v cilj priveslal kot štirinajsti, a je na koncu osvojil enajsto mesto, saj so sodniki diskvalificirali tri tekmovalce. Zmagal je Portugalec Fernando Pimenta, pred Dancem Renejem Holtenom Poulsenom in Norvežanom Eivindom Voldom.

Rezultati: http://timetable.canoesprintportugal.com/index.php?gmt=1&gmt2=-60

Video izjava Anje Osterman: https://youtu.be/et_9n5_uEPs

Video izjava Jošta Zakrajška: https://youtu.be/Co7uItofnNo