Za konec prvenstva v Szegedu Jošt Zakrajšek odličen peti na 5000 metrov.

0
229

Zadnji dan svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah v Szegedu smo imeli le enega predstavnika. To je bil Jošt Zakrajšek, ki je tekmoval v povsem zadnji tekmi prvenstva, moški kajakaški preizkušnji na 5000 metrov. V močni konkurenci je priveslal do odličnega petega mesta.

Jošt Zakrajšek je na tokratnem svetovnem prvenstvu priveslal do enega največjih uspehov v karieri. V napeti tekmi je namreč zasedel peto mesto, od kolajne pa sta ga ločili le dve sekundi.

“Mislim, da je to kar po pričakovanjih. Predvsem sem zadovoljen, ker je bila to taktično moja najboljša tekma, čeprav sem na 5000 metrov nekajkrat že osvojil kolajno. Hitrosti so takšne, da mi v ciljnem sprintu ni uspelo prehiteti še dveh tekmovalcev, da bi bil v igri za medaljo. Uspel sem toliko pospešiti, da me tekmovalec za mano ni uspel prehiteti. To je še en dokaz, da je bila cela sezona dobra in če bom od tu naprej gradil, bom v zimskem obdobju res užival. Kar se tiče starta sem imel drugačen taktičen načrt. Verjetno je bilo videti tudi na posnetkih, koliko je bilo nervoze. Vsi prehitri starti so se dogajali okoli mene, tam je bil tudi center tekmovalcev, sposobnih osvojiti medaljo. Takoj po startu sem videl, da nima smisla, da ni potegnil naprej, veslal sem mirno po desni, tam sem srečal kasnejšega zmagovalca in drugouvrščenega in smo veslali skupaj. Imel sem nekaj nepriujetnih situacij z Dancem, ki me je zaprl, ampak danes sem res odpeljal tako, da lahko samo trkam na les,” je po nastopu povedal Zakrajšek.

Naslov svetovnega prvaka si je priveslal Belorus Aleh Jurenia, drugi je bil Nemec Max Hoff, tretji pa Portugalec Fernando Pimenta. Zmagovalca in drugouvrščenega kajakaša so ločile tri sekunde in pol, medtem ko je Portugalec zaostal za skoraj 26 sekund.