Za slovo od Račic Špela Ponomarenko Janić sedma na 500m, Jošt Zakrajšek 15. na 5000m.

0
602

V Račicah se je zaključila druga tekma svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah. Zadnji dan smo videli dva slovenska nastopa. Špela Ponomarenko Janić je dopoldne veslala v finalu A na 500 metrov in zasedla sedmo mesto, Jošt Zakrajšek pa je popoldne nastopil na najdaljši -5000-metrski razdalji in bil 15.

Prva vikenda v novi sezoni sprinterskih tekmovanj najvišjega nivoja je slovenska kajakašica Špela Ponomarenko Janić opravila zelo dobro. V štirih nastopih si je priveslala tri nastope v finalu A in enega v finalu B, rezultatski izkupiček pa so včerajšnje četrto mesto na 200m, osmo in 12. mesto na prvi tekmi v Duisburgu ter sedmo mesto. Sedmo mesto si je Primorka priveslala v današnjem 500-metrskem nastopu na drugi tekmi svetovnega pokala na Češkem. V cilj je priveslala dve sekundi za zmagoavalko Inno Osipenko – Radomsko, ukrajinsko tekmovalko, ki v zadnjih sezonah vesla za Azerbajdžan. Prve tri tekmovalke so bile zelo izenačene, saj jih je ločilo le pol sekunde. Drugo mesto si je priveslala Kitajka Yu Zhou, tretje pa danska sprinterka Emma Aastrand Jørgensen.

V zadnjem delu svetovnega pokala v Račicah se je na tekmovališče znova podal Jošt Zakrajšek, ki je v sobotnem finalu B na 1000 metrov zasedel šesto mesto. Tokrat je nastopil na 5000-metrski preizkušnji. Za pet kilometrov dolgo progo je potreboval 21 minut in dobrih 26 sekund, kar ga je uvrstilo na 15. mesto. Zmagal je Avstralec Kenny Wallace, drugi je bil Nemec Max Hoff, tretji pa Norvežan Eivind Vold.

Prihodnji konec tedna sprinterje na mirnih vodah v portugalskem Montemor-o-Velhu čaka še zadnja tekma svetovnega pokala, ob koncu junija bo Moskva gostila evropsko prvenstvo, olimpijska preizkušnja v sprintu na mirnih vodah pa bo potekala med 15. in 20. avgustom.