Ženski simpozij ICF orisuje načrt za prihodnost

0
264
27 September 2023; The participants at the ICF Women in Sport Symposium at the Grand Hotel Malahide in Dublin. Photo by Matt Browne/Sportsfile *** NO REPRODUCTION FEE ***

V Dublinu je v teh dneh zasedal izvršni odbor ICF, Mednarodna kajakaška zveza pa je tudi organizirala dvodnevni simpozij, namenjen izboljšanju in povečanju vloge žensk v kajakaški skupnosti. Simpozija se je udeležilo več kot 100 delegatk in delegatov iz 35 držav, Slovenijo je zastopala priznana mednarodna divjevodaška sodnica Rosanda Klemen.

Uvodni dan premiernega ženskega simpozija Mednarodne kajakaške zveze v Dublinu na Irskem je bilo slišati več osrednjih govornikov, ki so orisali nekatere izzive, s katerimi se srečujejo ženske, ko iščejo večjo prisotnost v kajakaštvu, slišali pa so tudi vizijo za prihodnost.

Več edinstvenih in živahnih delavnic je pomagalo začeti razpravo o tem, kako ustvarjamo prihodnost, ki si je želimo. Ključno sporočilo za to je posredoval predsednik MOK-a Thomas Bach, ki je navedel nov olimpijski moto »Hitreje, višje, močneje – skupaj«.

Sporočilo »skupaj« je odmevalo ves dan, izvršna direktorica Sport Ireland dr. Una May pa je poudarila vlogo skupnosti pri ustvarjanju okolja, v katerem se bodo ženske počutile samozavestne in podprte pri doseganju vodilnih položajev.

»Načrtujemo lahko po najboljših močeh, a vse, kar želimo doseči, moramo doseči prek skupnosti,« je dejala dr. May.

To sporočilo je bilo pred izjemno vplivnim osrednjim govorom Zelde La Grange, nekdanje zasebne tajnice Nelsona Mandele. Sprememba, ki jo je Zelda sprožila v svoji domovini Južni Afriki, je močan zgled za spremembe, ki jih lahko drugi ustvarijo v naših skupnostih.

Vir: ICF