Znana je reprezentanca, ki bo tekmovala na EP v Bovcu.

0
573

Po četrtkovih izbirnih tekmah je znana ekipa, ki bo nastopila na evropskem prvenstvu v spustu na divjih vodah prihodnji teden v Bovcu. Na zadnjih tekmah je bil tako v sprintu kot klasiki med kajakaši najboljši Nejc Žnidarčič, med kanuisti pa je Blaž Cof v sprintu prehitel Simona Hočevarja.

Četrtek je bil za spustaše na divjih vodah zelo naporen, saj so nastopili kar na dveh izbirnih tekmah za sestavo reprezentance, ki se bo prihodnji teden v Bovcu potegovala za najvišja mesta na prvenstvu stare celine. Tekmovalci so namreč nastopili tako na sprinterski kot klasični preizkušnji. Mesto v ekipi so si na podlagi rezultatov, doseženih prejšnji vikend v Solkanu in Bovcu ter na preostalih četrtkovih tekmah, priveslali kajakaši Nejc Žnidarčič, Simon Oven, Tim Kolar in Maks Frančeškin, kanuista Simon Hočevar in Blaž Cof, kajakašica Ajda Novak ter dvojec Peter Žnidaršič – Luka Žganjar. Vodstvo reprezentance se bo naknadno odločilo, kateri izmed članov dvojca Žnidaršič – Žganjar bo imel priložnost nastopiti tudi v ekipni tekmi kanuistov.

Na četrtkovih tekmah je bil tako v sprintu kot klasiki med kajakaši najboljši Nejc Žnidarčič, ki bo tudi prvi favorit prihajajočega evropskega prvenstva. V sprintu se je s tremi sekundami zaostanka na drugo mesto uvrstil Tim Kolar, tretji pa je bil Maks Frančeškin. Slednji je na rojstni dan do tretjega mesta priveslal tudi v klasični preizkušnji, drugo mesto pa je pripadlo državnemu prvaku v klasiki Simonu Ovnu. Med kanuisti je Blaž Cof v sprintu za manj kot sekundo prehitel Simona Hočevarja. V mladinski konkurenci kajakašev je bil v sprintu najboljši Žan Jakše, Rok Markočič je bil drugi, Vid Kuder Marušič pa tretji. V klasični preizkušnji je zmagal Rok Markočič, pred Anžetom Urankarjem in Jakobom Ježem.

 

Slovenska reprezentanca – EP v spustu na divjih vodah, Bovec, 9. – 12. maj 2013:

K1 moški: Nejc Žnidarčič, Simon Oven, Tim Kolar, Maks Frančeškin,

C1 moški: Simon Hočevar, Blaž Cof,

K1 ženske: Ajda Novak,

C2 moški: Peter Žnidaršič – Luka Žganjar.