Znani so tudi državni prvaki v sprintu na mirnih vodah na 200- in 500-metrski razdalji

0
102

Drugi tekmovalni dan državnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah na Bledu je prinesel finalne tekme na 200 in 500 metrov, kjer večjih presenečenj ni bilo. Špela Ponomarenko Janić je zmagala med članicami na 200 metrov, med mladinci je izstopal Matevž Manfreda, Ana Šteblaj je bila najhitrejša na 500 metrov, Anjo Osterman pa smo po uspešni in naporni sezoni tokrat videli le v dvojcu s klubskima kolegoma.

Drugi dan državnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah na Bledu je prinesel bogat in dolg tekmovalni program, saj so se v preizkušnjah na 200 in 500 metrov potegovali tekmovalci in tekmovalke v kar petih starostnih skupinah.

V finalu kajakašic na 200 metrov je bila v članski konkurenci najboljša Špela Ponomarenko Janić, za njo pa sta se uvrstili Szilvia Kollo in Metka Volk Štefič. Na 500-metrski razdalji je zlato osvojila Ana Šteblaj, srebro Szilvia Kollo, bron pa Carolina Moncorvo.

Naša najboljša sprinterka te sezone, ki se je z vsake velike mednarodne tekme, na kateri je letos nastopila, vrnila z vsaj eno kolajno, tokrat ni veslala v posamični konkurenci, temveč je v dvojcu s kolegoma iz kluba Adria Ankaran, katerega članica je. Med ženskimi kajakaškimi dvojci na 500 metrov je združila moči z mlado Deborah Jakomin in priveslali sta na drugo mesto, za Szilvio Kollo in Eleonore Pogačnik, tretji sta bili Sara Visintin in Anja Lamot. Na 200-metrski razdalji mešanih dvojcev pa je Anja Osterman veslala skupaj z Dejanom Jakominom in bila tretja. Zmagala sta Ana Šteblaj in Anže Urankar, druga pa sta bila Anže Pikon in Eva Arh.

V članski konkurenci je v finalu kajakašev na 500 metrov zmagal Tit Faletič, drugi je bil Anže Pikon, tretji pa Matija Preskar. Faletič in Pikon sta v finalu na 200 metrov izmenjala poziciji, saj je zmagal Pikon, Faletič pa je bil drugi, medtem ko je tretje mesto osvojil Matej Toplikar.

V članskem kajakaškem dvojcu na 500 metrov sta zmagala Rok Šmit in Andraž Korošec, pred Titom Faletičem in Matevžem Manfredo ter Janom Šmitom in Anžetom Pikonom. Rok Šmit in Anže Pikon sta bila najboljša v K2 500 metrov, Alan Apollonio in Matej Toplikar sta bila druga, Gašper Zagorc in Matija Preskar pa tretja.

V konkurenci mladincev je Matevž Manfreda, letošnji dobitnik treh kolajn na svetovnem in evropskem mladinskem prvenstvu, zmagal tako v finalu na 200 kot na 500 metrov. V obeh finalih je bil Tjaš Til Kupsch drugi, tretje mesto na 500 metrov je osvojil Santiago Leban Parada, na 200 metrov pa je bil bronast Andrej Korošec.

Matevž Manfreda je državni prvak postal v mladinskem dvojcu na 500 metrov, kjer je veslal skupaj z bratom Gašperjem. V tej tekmi sta bila druga Santiago Leban Parada in Vid Černe, tretja pa Tjaš til Kupsch in Blaž Mihelič. Med mladinskimi dvojci na 200 metrov sta zmagala Matevž Manfreda in Santiago Leban Parada, pred Gašperjem Manfredo in Vidom Černetom ter Filipom Knificem in Tomom Timotejem Piršem. V mešanem mladinskem dvojcu na 200 metrov sta bila najboljša Andrej Korošec in Tia Franca, na drugo mesto sta priveslala Filip Knific in Anja Lamot, na tretje pa Jan in Tina Kuselj.

Med mladinkami je bila na 500 metrov najboljša Tia Franca, medtem ko sta srebrna in bronasta kolajna pripadli Luciji Olenik in Hani Bedrnjak. Franca in Olenik sta bili prva in druga še v finalu na 200 metrov, kjer je tretja skozi cilj priveslala Eva Arh. V mladinskem dvojcu na 500 metrov sta zmagali Anja Lamot in Eleonore Pogačnik, drugi sta bili Tia Franca in Lucija Olenik. Tia Šilc in Tia Prešern tekme nista zaključili.

V finalu mlajših mladincev na 500 metrov je bil najhitrejši Jure Kragelj, na drugo mesto se je uvrstil Vid Černe, na tretje pa Gašper Manfreda. Kragelj in Černe sta bila prvi in drugi še v finalu na 200 metrov, tretji pa je bil Tine Jovanovič. V kajakaškem dvojcu mlajših mladincev na 200 metrov so do kolajn priveslali Tine Karlovič in Svit Katarinčič, Anže K. Karlovič in Tilen Kolbe ter Tine Jovanovič in Uroš Gojkovič. V mešanem kajakaškem dvojcu mlajših mladincev sta bila Tine Karlovič in Anhelina Salii prva, Gregor Gašparin in Tia Prešeren druga, Hana Bedrnjak in Maj Habjanič pa tretja.

Hana Bedrnjak je postala državna prvakinja na 200 metrov med mlajšimi mladinkami, Špela Marinko je bila druga, Tia Prešeren pa tretja.

V konkurenci starejših dečkov na 500 metrov so do kolajn priveslali Filip Palijan, Tilen Ivančič in Gregor Gašperin, na 200 metrov pa Jan Jančar, Tilen Ivančič in Filip Palijan. V mešanem dvojcu te starostne kategorije na 200 metrov sta zmagala Tilen Ivančič in Zala Jakulin, pred Tilnom Kolbetom in Eleonore Pogačnik ter Pijo Ano Grzin in Janom Jančarjem. Tilen Kolbe in Žiga Vižintin sta bila najhitrejša v finalu starejših dečkov na 500 metrov, kjer sta do kolajn prišli še navezi Savin Bratuž in Anej Čušin ter Tilen Ivančič in Nejc Leskovec Kankaraš. Prvo in drugo mesto sta bila oddana istim posadkam še na 200-metrski razdalji, medtem ko sta do brona prišla Gregor Gašperin in Bine Prešeren.

Eleonore Pogačnik je tako na 200- kot 500-metrski razdalji med starejšimi deklicami priveslala do zlata, Zala Jakulin je bila obakrat srebrna, Eva Plesničar pa dvakrat bronasta. Omenjene tekmovalke so kolajne prejele tudi za uspešen nastop na 1000-metrov, kjer je bila Pogačnik prva, Plesničar druga, Jakulin pa tretja. Eva Plesničar in Zala Jakulin sta bili najboljši v finalu K2 na 500 metrov, Ana Veronika Klemenčič in Pia Ana Grzin sta bili drugi, Elena Frank in Anhelina Salii pa tretji. Na 200 metrov sta zmagali Chantal Besednjak in Eleonore Pogačnik, drugi sta bili Elena Frank in Anhelina Salii, tretji pa Ana Veronika Klemenčič in Pia Ana Grzin.

Med mlajšimi deklicami na 500 metrov je zmagala Aleša Verčič, pred Tio Volk in Luno Jakulin. Prvo in drugo mesto sta isti tekmovalki osvojili tudi na 200 metrov, bron pa si je priveslala Taira Smonkar. Med dvojci na 200 metrov sta bili najboljši Luna Jakulin in Ajda Bratkovič Žižek, drugi sta bili Tia Volk in Lili Pinterič, tretji pa Taira Smonkar in Taja Grubiša. Enak vrstni red je bil tudi v finalu na 200 in 1000 metrov.

V posamični konkurenci mlajših dečkov na 200 metrov je zmagal Aljaž Grzin, na drugo mesto je priveslal Tevž Sodja, na tretje pa Luka Šuster. Podobna razvrstitev je bila na 500 metrov, le da je bil Šuster drugi, Sodja pa tretji. V mešanih dvojcih te starostne kategorije so kolajne osvojili Ajda Bratkovič Žižek in Martin Zupančič, Tevž Sodja in Eva Habjan ter Luna Jakulin in Luka Lozej. Aljaž Grzin – Lucian Požlep, Nik Prodan – Tjaž Burgar in Luka Lozej – Martin Zupančič so bili najboljši na 200 in 500 metrov med mlajšimi dečki.

Rezultati: https://www.timing-mojstrana.com/17-18-9-2022-bled-drzavno-prvenstvo-v-sprintu-na-mirnih-vodah-2022/