Žnidarčič in Korenjak razred zase

0
219

Kobarid, 29. aprila (STA) – Potem ko je prenizek vodostaj na reki Kolpi poskrbel za preselitev prvih dveh izbirnih tekem v spustu na divjih vodah v Kobarid, so najboljši slovenski spustaši danes (klasični spust) in v soboto (sprint) merili moči na Soči. Na ne preveč zahtevni progi sta tekmi pokazali, da je v sprintu med kajakaši še vedno najboljši Nejc Žnidarčič, v klasičnem spustu pa Jernej Korenjak. Oba sta tekmi dobila z veliko prednostjo pred zasledovalci.


V drugih disciplinah ni bilo veliko konkurence, tako da so kanuist Simon Hočevar, kajakašica Lučka Cankar in dvojec Anže/Jure Janežič, ki so vsi brez težav slavili v svojih disciplinah, svojo vrednost iskali predvsem v primerjavi zaostankov za najboljšimi kajakaši.


Naslednja izbirna tekma v klasičnem spustu bo v sredo na Savi Dolinki, zadnjo sprintersko izbirno preizkušnjo pa bodo slovenski tekmovalci izpeljali v soboto na reki Savinji v Celju. Po zmagi na drugi tekmi bo Korenjak čas do naslednje tekme izkoristil še za trening skupaj z Avstrijci in Čehi na progi v Bihaču, ki bo med 17. in 20. majem gostila vrhunec letošnje spustaške sezone – evropsko prvenstvo.


Rezultati:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-10default.asp?s=4&p=41