Na Savi se začenja borba za mesta v slalomski reprezentanci

0
250

Na tacenski kajakaški progi se ta konec tedna začenjajo izbirne tekme za sestavo slalomske reprezentance, ki jo letos čaka kar nekaj pomembnih tekmovanj, med drugim evropske igre v Krakovu, svetovno prvenstvo in olimpijske kvalifikacije v Londonu ter tekme svetovnega pokala, ki bodo slalomiste junija (15. – 18. junij) pripeljale tudi v Ljubljano.

V okviru ECA evropskega pokala v slalomu na divjih vodah in tekme za točke ICF bosta to soboto in nedeljo na Savi potekali prvi izbirni tekmi za sestavo slalomske reprezentance. V obeh dneh bo za izbirno tekmo štel prvi tek (v soboto prvi tek kvalifikacij, v nedeljo polfinale evropskega pokala). Mesto v reprezentanci imajo na podlagi lanskih uspehov že zagotovljeno Benjamin Savšek, Luka Božič in Peter Kauzer v slalomu ter Ajda Novak in Eva Terčelj v kajakaškem krosu.

Drugi konec tedna (29. in 30. 5.) bosta še dve izbirni tekmi potekali v Krakovu, na progi, ki bo junija gostila evropske igre, avgusta pa še svetovno prvenstvo v slalomu za mladince in mlajše člane.

Poleg vseh najboljših slovenskih tekmovalk in tekmovalcev bodo ta vikend na Savi tekmovali tudi vsi najboljši Italijani, ki imajo prav tako izbirno tekmo za sestavo reprezentance, pa hrvaški predstavniki ter tekmovalci in tekmovalke Nizozemske, Avstrije, Francije, Kanade in Madžarske.

V soboto se bodo kvalifikacije začele ob 10. uri, ko se bodo na progo podale kanuistke, za njimi pa še kajakaši. Drugi tek kvalifikacij kajakašev je predviden za 12. uro. V popoldanskem delu sporeda, z začetkom ob 13:55 sledijo kvalifikacije kajakašic in kanuistov, drugi tek pa se bo začel ob 15:15.

V nedeljo bodo ob 10. uri po progi prvi zaveslali tisti slovenski tekmovalci in tekmovalke, ki se ne bodo uvrstili v polfinale evropskega pokala in s to vožnjo pridobili rezultat za izbirne tekme, ob 10:30 pa sledijo polfinalne vožnje ECA evropskega pokala, kjer se bodo za uvrstitev v finale najprej potegovale kanuistke, sledili pa jim bodo kajakaši, kajakašice in kanuisti. Ob 14:30 je na sporedu finale vseh kategorij, ob 16:20 pa še podelitev kolajn najboljšim.

Spletni prenos: https://www.youtube.com/CanoeEurope

Rezultati: http://www.timing-mojstrana.com/