24 ur veslanja na Ljubljanici tudi s slovenskimi reprezentanti.

0
650

Bliža se kajakaški dogodek z dobrodelno noto – 24 ur veslanja za dober namen. Prireditev na Ljubljanici se bo začela v petek, 18. maja, ob 15.30 s krajšim otvoritvenim programom, za katerega bodo poskrbeli gojenci CUDV Dolfke Boštjančič, start samega spusta pa bo ob 16. uri na Kajak kanu klubu Ljubljana na Livadi. Dogodek se bo zaključil v soboto, 19. maja, ob 16. uri, prav tako na KKK Ljubljana (Livada 31, Ljubljana).

Foto: Marko Feist / Slovenske novice

V petek ob 16. uri bodo z nami tudi slovenski reprezentanti, ki so se z veseljem odzvali vabilu, tako da se vam ponuja enkratna priložnost, da naredite nekaj zavesljajev v družbi dobitnikov kolajn z olimpijskih iger, svetovnih in evropskih prvenstev ter tekem svetovnega pokala. Med drugim se obeta druženje s Petrom Kauzerjem, Benjaminom Savškom, Luko Božičem, Uršo Kragelj, Evo Terčelj ter mnogimi drugimi.

Kajakaška zveza Slovenije, Kajak kanu klub Ljubljana ter društvo Hiša sonca so tisti, ki soorganizirajo rekreativno kajakaško prireditev, na kateri bo mogoče preveriti, koliko lahko preveslamo v 24-ih urah na 5,5 km dolgi progi na reki Ljubljanici. Ker je trasa speljana skozi center Ljubljane (med Livado in zapornicami pri Ambroževem trgu), pa bo hkrati to še lepa priložnost za ogled mesta z ribje perspektive.

Posameznik lahko vesla tudi le en krog, toliko, kolikor je pač sposoben in s tem prispeva v humanitarni namen. Lani je rekorden dosežek uspel Fedji Marušiču, ki je v 24 urah preveslal 165 km. Vsak kilometer, ki ga bodo preveslali udeleženci, šteje, saj sponzorji zagotavljajo poseben prispevek za vsak preveslan kilometer na prireditvi. Udeleženci za prijavnino v višini 15 EUR prejmejo spominsko majico, diplomo, pijačo in prigrizek. Najbolj vztrajni pa bodo seveda posebej nagrajeni.

V preteklih letih so donacije iz izkupička humanitarnega veslanja že prejeli URI Soča, CUDV Dolfke Boštjančič, Območno združenje RK Slovenije Grosuplje in lani Mladinski dom Malči Beličeve.

Izkupiček iz prijavnin, donacij in sponzorstva bo v letošnjem letu namenjen sofinanciranju programov CUDV Dornava. Poslanstvo zavoda je, da s procesi izobraževanja, usposabljanja, zdravstvenim varstvom in zdravstveno nego, zdravstveno rehabilitacijo, psihološko in socialno obravnavo, z zaposlitvijo pod posebnimi pogoji ter s socialno varstvenimi procesi prispeva k celovitemu razvoju oseb z zmerno, težjo in težko motnjo v duševnem razvoju ter jim omogoča socialno vključenost v obsegu njihovih zmožnosti in jim zagotavlja socialno varnost. V programe zavoda so vključene tudi osebe z nezgodno poškodbo glave.

 

Veslanje za dober namen se bo, torej, začelo v petek, 18. maja 2018, ob 16.00, in zaključilo 24 ur kasneje, v soboto, 19. maja 2018, ob 16.00.

 

Kajak kanu klub Ljubljana bo za tiste, ki nimajo svoje kajakaške opreme, zagotovil večje število rekreativnih kajakov za začetnike. Prisotni bodo tudi usposobljeni učitelji kajaka, ki vam bodo pred spustom dali osnovne napotke za prve zavesljaje. Vabljeni so tako tudi tisti, za katere bo to prvi stik s kajakom. Z nekaj volje boste en krog zmogli tudi, če boste veslo v roke prijeli prvič.

 

Vse dodatne informacije lahko dobite pri Andreju Jelencu, kjer so mogoče tudi prijave: 041745 112 oziroma andrej.jelenc@kajak-zveza.si