Alan Apollonio in Matic Klobučar srebrna na mladinskem EP v Poznanju

0
587

Obetavna slovenska sprinterja na mirnih vodah Alan Apollonio in Matic Klobučar sta na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane na Poljskem na 1000-metrski razdalji v konkurenci kajakaških dvojcev priveslala do srebrne kolajne. V popoldanskih polfinalih na 200 metrov si je nedeljski finale A zagotovila kajakašica Anja Osterman, na isti razdalji pa bodo Slovenci nastopili še v treh finalih B.

Apollonio in Klobučar sta na Poljskem priveslala do uspeha kariere, ko sta v konkurenci kajakaških dvojcev na 1000 metrov osvojila drugo mesto. Za zmagovalcema Zsomborjem Noejem in Petrom Vassom sta zaostala za nekaj več kot pol sekunde. Tretja sta bila Danca Casper Pretzman in Morten Gravesen. V nedeljo imata Apollonio in Blaževič novo priložnost za vrhunski rezultat, saj bosta veslala še v mladinskem finalu A na 500 metrov.

Popoldne so bili na sporedu še polfinalni obračuni na 200-metrski razdalji. Odlično je veslala Anja Osterman, ki je v polfinalni skupini kajakašic do 23 let zasedla tretjo mesto in si priveslala še drugi nastop v finalu A, saj bo v njem veslala tudi na 500 metrov. Najhitrejša v njeni skupini je bila Nemka Sabine Volz.

V polfinalih na 200 metrov so veslali še trije čolni, ki so v svojih polfinalnih skupinah zasedli šesto mesto ter se uvrstili v finale B. V nedeljo se bodo za mesta od 10 do 18 borili Patrik Toš, Tilen Vidovič in dvojec Vidovič – Blaževič.

V nedeljo bodo na sporedu najprej finala na 500 metrov. V finalu A na tej razdalji bosta veslala Apollonio in Klobučar ter kajakašica Anja Osterman, v finalu B pa še dvojec Vidovič – Blaževič. Prvenstvo se bo zaključilo s finali na 200 metrov. Nastopili bodo štirje slovenski čolni. V finalu A Anja Osterman, v finalu B pa Patrik Toš, Tilen Vidovič in dvojec Vidovič – Blaževič.