Alan Apollonio in Simon Blažević bosta veslala na 1000 in 500 metrov.

0
615

Najmlajša člana sicer maloštevilne slovenske ekipe na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v Milanu sta Primorca Alan Apollonio in Simon Blažević. Varovanca Fredija Apollonia bosta v nastopila v kajakaškem dvojcu na dveh tekmovalnih razdaljah – na 1000 in 500 metrov.

Priložnost nastopa na članskem svetovnem prvenstvu v Italiji bosta dobila tudi Alan Apollonio in Simon Blažević, od katerih pa realno ne gre pričakovati osvojitve olimpijske kvote, saj jo bo pridobilo le šest najboljših kajakaških dvojcev na 1000-metrski razdalji. Mlada Primorca, ki ju septembra čaka še nastop na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Bascovu, sta se na prvenstvo pripravljala kar v domači Badaševici v Kopru.

»Po svetovnem prvenstvu za mlajše člane na Portugalskem sva si vzela skoraj en teden odmora, saj sva bila zaradi dolge sezone kar utrujena. Vrhunec forme smo planirali za Portugalsko, sedaj pa nekako poskušamo vzdrževati formo še za Milano in jo znova dvigniti za evropsko prvenstvo do 23 let v Romuniji. Prvenstvo v Milanu bo za naju dobro predvsem zaradi pridobivanja izkušenj in da bova videla, kjer sva v primerjavi z močnejšimi in izkušenejšimi tekmovalci. Videla bova, kaj je treba še nadgraditi, kako je treba delati itd.,« je pred odhodom dejal Simon Blažević.

Apollonio in Blažević imata na Milano sicer kar lepe spomine, saj sta lani na tem prizorišču nastopila na tekmi svetovnega pokala in prišla do enega največjih uspehov v karieri. Na olimpijski 1000-metrski razdalji sta namreč osvojila sedmo mesto, na 500 metrov pa sta bila osma. Do osmega mesta na 1000 metrov sta lani posegla tudi na članskem evropskem prvenstvu v Brandenburgu, s čimer sta osvojila kvoto za letošnje evropske igre v Bakuju. Letos sta v Azerbajdžanu svoje nastope zaključila v polfinalu. Največji uspeh v dosedanji karieri pa sta dosegla na evropskem mladinskem prvenstvu leta 2012, ko sta bila na 1000 metrov druga.

Prvi nastop v Milanu ju čaka v četrtek.