Alen Mugerli za las izven finala A na “olimpijskih upih” v Poznanu.

0
669

Mladi sprinterji na mirnih vodah so drugi dan regate “Olimpijski upi” na Poljskem tekmovali na 500-metrski razdalji. Izmed mladih slovenskih predstavnikov je bil najbližje uvrstitvi v finale A Alen Mugerli, ki se mu je napredovanje iz polfinala izmuznilo za vsega eno mesto.

Alen Mugerli je tekmoval v konkurenci kajakašev, rojenih leta 2003, in bil v svoji kvalifikacijski skupini zelo dober drugi, tako da je brez težav napredoval v drugo fazo tekmovanja. V polfinalu je zasedel tretje mesto in tako za eno mesto zgrešil uvrstitev v finale A, saj sta tja vodili le prvi dve mesti. V isti konkurenci je veslal tudi Jakob Stojanovič in bil v svoji kvalifikacijski skupini osmi. Zmage v finalu A se je veselil Madžar Patrik Kovesdi, drugi je bil Kanadčan Ian Gaudet, tretji pa Poljak Dawid Janowicz.

Do polfinala kajakašev, rojenih leta 2002, je s petim mestom v kvalifikacijski skupini priveslal Jan Černe. V drugi fazi tekmovanja je postavil osmi čas skupine in tako obstal v polfinalu. Zlato kolajno si je priveslal Belorus Maksim Khutski, drugi je bil Nemec Torben Illtz, tretji pa Srb Branko Lagundzić.

Med kajakaši, letnik 2001, smo imeli dva predstavnika. Matej Madruša je veslal v četrti kvalifikacijski skupini in se s šestim rezultatom uvrstil v polfinale, kjer je bil nato sedmi. Filip Toplikar je v kvalifikacijski skupini priveslal do osmega mesta. Zmage se je veselil Nemec Moritz Florstedt, drugi je bil Madžar Mark Opavszky, tretji pa Danec MagnusS ibbersen.

V ženski konkurenci sta v kajakaškem dvojcu na 500 metrov veslali Manca Mikelj in Neja Vodopivec. Slovenski tekmovalki sta v kvalifikacijah dosegli sedmi čas skupine, v polfinalu pa sta bili nato osmi in v tej fazi tekmovanja tudi obstali. V finalu A sta slavili Madžarki Rugasi in Kohalmi, drugi sta bili Nemki Rosseling – Rosseling, tretji pa Danki Winther – Langelund.

V nedeljo sledijo še preizkušnje na 200 metrov.

 

Rezultati: http://oh2018.domtel-sport.pl/