Za zaključek olimpijskih upov na Poljskem šest polfinal.

0
592

V poljskem Poznanu se je s preizkušnjami na najkrajši 200-metrski razdalji zaključilo tekmovanje v sprintu na mirnih vodah, imenovano “Olimpijski upi”. Zadnji tekmovalni dan smo videli šest slovenskih polfinalnih nastopov.

Tokrat je bil najvišje uvrščeni slovenski tekmovalec Miha Fartek, ki je veslal v konkurenci kajakašev, letnik 2001. V svoji kvalifikacijski skupini je v cilj priveslal kot drugi, tako da ni imel nikakršnih težav z napredovanjem v polfinale. V polfinalni skupini je bil nato četrti, kar jepomenilo zaključek tekmovanj, saj sta v finale A vodili prvi dve mesti v skupini. V isti konkurenci je veslal tudi Matej Madruša in bil v kvalifikacijski skupini osmi. V finalu A je zmagal Nemec Moritz Florstedt, drugi je bil Čeh Jakub Brabec, tretji pa Slovak Martin Hvojnik.

Med kajakaši, rojenimi leta 2003, sta se v polfinale iz svojih kvalifikacijskih skupin uvrstila oba slovenska predstavnika. Tako Alen Mugerli kot Stefano Campagnaro sta v svojih kvalifikacijskih skupinah dosegla sedmi rezultat. Mugerli je bil nato v svoji polfinalni skupini peti, Campagnaro pa osmi. Zlato medaljo si je priveslal Kanadčan Ian Gaudet, drugi je bil Madžar Barnabas Lengyel, tretji pa Srb Vuk Miletić.

Med moškimi kajakaškimi dvojci sta veslala Stojanovič in Černe ter v prvi kvalifikacijski skupini na 200 metrov priveslala do sedmega mesta. S tem sta si zagotovila napredovanje v polfinale, kjer pa sta nato ciljno linijo prečkala kot deveta, kar je pomenilo, da sta v tej fazi tudi zaključila tekmovanje. Zmaga je odšla v Nemčijo po zaslugi Simon Spechta in Torbena Illtza, druga sta bila Poljaka Wojciech Pilarz in Wiktor Leszczynski, tretja pa Srba Djordje Antonijević in Miloš Stojkov.

Na startu sta bili tudi dve slovenski kajakašici. Neja Vodopivec je veslala v konkurenci tekmovalk, rojenih leta 2002, Manca Mikelj pa v konkurenci kajakašic letnik 2003. Obe sta v kvalifikacijah priveslali na sedmi mesti, nato pa je v polfinalu Neja Vodopivec zasedla še enkrat sedmo mesto, Manca Mikelj pa je bila osma. V konkurenci, kjer je veslala Neja Vodopivec, je zmagala Nemka Wiebke Glamm, pred Danko Saro Milthers in Srbkinjo Anastazijo Bajuk, v konkurenci Mance Mikelj pa je slavila Danka Katrine Jensen, pred Madžarko Anno Maro in Slovakinjo Katarino Pecsukovo.

 

Rezultati: http://oh2018.domtel-sport.pl/