V Ankaranu tradicionalna regata “Adria 2018”.

0
294

V Ankaranu je danes potekala tradicionalna regata v sprintu na mirnih vodah “Adria 2018”, ki so se je udeležili tekmovalke in tekmovalci iz slovenskih klubov – Adria, Ankaran, Orka, Žusterna in Roto Attivo ter predstavniki klubov s Hrvaške, Italije in Madžarske.

Tekmovanje je potekalo na 200- in 500-metrskih razdaljah, nastopali pa so lahko vsi od članov in veteranov pa do najmlajših cicibanov in cicibank. V kajaku je med članicami tako na 200 kot 500 metrov zmagala Metka Volf Štefič pred klubsko kolegico iz Žusterne Leo Prodan. Na obeh razdaljah je bila tretja Madžarka Zsanett Kosztyan. Med kajakaši je v članski konkurenci dve zmagi dosegel Italijan Andrea Anastasio. Na 200 metrov sta se na drugo in tretje mesto uvrstila predstavnika KKK Žusterna Klemen Rajčič in Maj Parovel, na 500 metrov pa je bil drugi Dejan Jakomin iz KKK Adria. Slednji je bil najhitrejši v kanuju na 200 metrov, kjer sta za njim v cilj priveslala Aljoša Kavčič in Hrvat Zdenko Jambrešić. Jakomin je bil najhitrejši tudi med veterani na 200 metrov, drugi je bil Madžar Patrik Koszytan, tretji pa še en član KKK Adria Aljoša Kavčič.

V konkurenci mladincev na 500 metrov je bil najhitrejši hrvaški kajakaš Luka Martinović, drugo mesto je pripadlo Mateju Rabaku iz Žusterne. Med mladinkami na 500 metrov je najhitreje veslala Brina Novak iz KKK Roto Attivo, druga je bila Italijanka Elisa Zanon, tretja pa članica ankaranskega kluba Manca Baloh. V kanuju med mladinci na200 metrov so prvatri mesta osvojili Hrva tLuka Martinović,Madžar Vince Hidvegi in še en Hrvat Mateo Karakaš. Med mladinskimi dvojci na 500 metrov sta v ženski konkurenci v cilj prvi priveslali članici Orke Hočevar in Lamot, drugi pa sta bili Novak in Baloh. Med moškimi dvojci so s progo najbolje opravili Parovel – Rajčič, Žunič – Rabak in Arar – Martinović. Med mlajšimi mladinkami na 500 metrov je Maja Hočevar zaostala za Eliso Zanon, med mlajšimi mladinci pa je zmagal Klemen Rajčič, pred Kenanon Žuničem in Bencejem Brinyiczkyjem.

V konkurenci dečkov so med dvojci na 500 metrov prva tri mesta zasedli Pirš – Rojc,Antonel – Bonivento in Prodan – Korošec, med deklicami pa Vuković –Opacak, Feleki – Berta in Lamot – Kocjančič. V enosedih so bili dečki in deklice razdeljeni v skupini A in B. Med dečki v skupini A je bil najhitrejši Tom Timotej Pirš, drugi je bil Andrej Korošec, tretji pa Marco Fattori, medtem ko je v skupini B zmagal Nik Prodan, pred Morganom Antonelom in Marcom Boniventom. Med deklicami so v skupini A najhitreje veslale Dora Opacak, Laura Berta in Hanna Feleki, v skupini B pa Tia Franca, Anja Lamot in Carlotta Milloch.

Med mlajšimi dečki na 200 metrov je bil najuspešnejši Madžar Bendeguz Feher, drugi je bil Uroš Gojkovič, tretji pa Marton Bezeczky, v drugi skupini je zmagal Adam Szegner, pred Bogdanom  Bukovacem in Juretom Odarjem, med mlajšimi deklicami so prva tri mesta zasedle Julianna Besze, Emma Feher in Dora Opacak. Mlajši dečki in deklice so se pomerili tudi v dvojcih na 200 metrov. Med dekleti sta članici Orke Lamotovain Kocjančičeva zasedli drugo mesto, zaostali pa le za Madžarkama Feher – Besze. Tretji sta bili Jakomin – Kavčič. Med mlajšimi dečki sta zmagala Szegner in Feher, pred Gojkovičem in Odarjem ter Kincsesom in Bezeczkyjem. Na morju so tekmovali tudi cicibani in cicibanke. Med cicibankami je bila na 200 metrov najhitrejša Deborah Jakomin, druga je bila Kinga Hidvegi, tretja pa Lea Špindler Marsič. V dvojcu je slavila naveza Jakomin – Kavčič, pred dvojcem Hidvegi –Szegner in Mihalič – Ferlež. Med cicibani je bil najhitrejši dvojec Kun – Sipos, druga sta bila Kavčič – Žlabornik, tretja pa Prodan – Šafar. V enojcu so bili najhitrejši Patrik Kosanc, Zoltan Kun in Nejc Leskovec Kankaraš, v preostali tekmi pa Patryk Kosztyan, Kevin Šafar in Thomas Žlabornik.  

REZULTATI:

www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/REZULTATI_-_26._Mednarodna_kajak_regata_ADRIA_2018__kVPe.pdf

Foto: Kajak kanu klub Ankaran Facebook