Alja Kozorog in Nejc Žnidarčič najboljša športnika Goriške 2019.

0
332

Čeprav so tekmovalke in tekmovalci že v resnem pripravljalnem obdobju pred začetkom sezone 2020 še vedno prejemajo lovorike za uspehe v preteklem letu. Sedaj sta bila v ospredju člana Kajak kluba Soške elektrarne Alja Kozorog in Nejc Žnidarčič, ki sta prejela naziva najboljše športnice in športnika Goriške. Tudi sicer so največ priznanj za športne dosežke v preteklem letu prejeli člani Kajak kluba Soške elektrarne.

Alji Kozorog je naziv najboljše športnice Goriške pripadel po osvojitvi kanuistične kvote za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu, ki jo je zagotovila z uvrstitvijo v polfinale svetovnega prvenstva v La Seu d”Urgellu. V lanskem letu pa je poskrbela tudi za najboljši izid slovenskih kanuistk na tekmah svetovnega pokala, saj je na domačem terenu v Tacnu le za las zgrešila zmagovalne stopničke in bila četrta.

Njen klubski kolega Nejc Žnidarčič je postal najboljši športnik Goriške po zaslugi naslova evropskega in svetovnega prvaka v sprintu na divjih vodah. »Lanska sezona je bila verjetno najboljša v moji karieri. Začela se je v Bovcu z naslovom evropskega prvaka, potem sem dosegel dve zmagi v svetovnem pokalu, nato pa še za piko na i zmagal na svetovnem prvenstvu. Zagotovo bo težko ponoviti takšno sezono, ampak vseeno trdo delam, da bi ubranil naslov iz lanskega leta,« je ob tem povedal Nejc Žnidarčič, ki se trenutno mudi na pripravah v Španiji.

Foto: Instagram Alja Kozorog