Alja Kozorog sedma na mednarodni tekmi v Parizu

0
283

Slalomisti na divjih vodah so danes veslali v polfinalu in finalu mednarodne tekme v Parizu, na progi, ki bo leta 2024 gostila olimpijske igre. V finalu je nastopila kanuistka Alja Kozorog in bila sedma.

Kajakašica kluba Soške elektrarne je imela v finalni vožnji kar precej napak, ki so je stale višje uvrstitve. Z dvanajstimi kazenskimi sekundami se je uvrstila na sedmo mesto. Sicer je dosegla mesto boljšo uvrstitev kot v polfinalu, ko je bila osma. Zmagala je Britanka Mallory Franklin, pred Francozinjama Doriane in Marjorie Delassus.

V konkurenci kajakašic je Ajda Novak priveslala na 21. mesto, po tem ko je prejela 54 kazenskih sekund in so možnosti za uvrstitev v finale splavale po vodi. Za dvojno francosko zmago sta poskrbeli Coline Charel in Camille Prigent, tretja pa je bila Italijanka Chiara Sabattini.

V konkurenci kajakašev je slovenske barve zastopal Martin Srabotnik in bil 33. Na progi je nabral kar 58 kazenskih sekund. Vsa tri prva mesta so zasedli francoski kajakaši Mathurin Madore, Malo Quemeneur in Anatole Delassus.

V konkurenci kanuistov, kjer danes nismo imeli svojega predstavnika, je zmagal Francoz Jules Bernardet, pred rojakom Yohannom Senechaultom in Britancem Adamom Burgessom.