Slalomisti v Parizu preizkušajo olimpijsko progo

0
261

Iz Londona, kjer so trenirali in tekmovali pretekli konec tedna, so se slalomisti na divjih vodah preselili v Pariz, kjer je ta konec tedna na sporedu še ena mednarodna tekma. V sobotnem polfinalu bomo videli četverico Slovencev.

Na progi, ki bo leta 2024 gostila olimpijske igre, ta konec tedna poteka mednarodna slalomska tekma, ki so se je udeležili tudi slovenski tekmovalci. Ekipa bi morala biti sicer številčnejša, a je del predvidene odprave zbolel, tako da niso tekmovali.

V konkurenci kanuistk je v polfinale napredovala Alja Kozorog, ki je imela v kvalifikacijah peti čas. Najhitrejša je bila Španka Klara Olazabal, drugo in tretje mesto pa sta si priveslali francoski sestri Marjorie in Doriane Delassus.

Med kanuisti je v kvalifikacijah Benjamin Savšek postavil osmi čas. Najhitrejši je bil Britanec Adam Burgess, drugi je bil Francoz Jules Bernardet, tretji pa njegov rojak Mewen Debliquy.

V konkurenci kajakašic je med najboljšo deseterico v kvalifikacijah prišla Ajda Novak, ki je imela deveti čas. Najhitrejša je bila Poljakinja Klaudia Zwolinska, drugo in tretje mesto pa sta zasedli Britanki Mallory Franklin in Kimberley Woods.

V konkurenci kajakašev se je z drugim nastopom in osmim mestom v polfinale uvrstil Martin Srabotnik. Vsa tri mesta na vrhu kvalifikacij so zasedli Francozi. Zmagal je Mathieu Biazizzo, drugi je bil Benjamin Renia, tretji pa Anatole Delasuss.

Rezultati: https://drive.google.com/drive/folders/1AVay3nSJXXxEfqMqaA7rD5JMxii5TYZQ