Ana Šteblaj in Živa Jančar v finalu svetovnega pokala v Treignacu

0
532

V Franciji so spustaši na divjih vodah zaključili s tekmo svetovnega pokala v sprintu na divjih vodah. V finalu kajakašic sta veslali Ana Šteblaj in Živa Jančar.

Po petkovih preizkušnjah v klasičnem spustu svetovnega pokala v Treignacu so se spustaši na divjih vodah danes pomerili v sprintu. V finalu sta veslali dve Slovenki. Ana Šteblaj je finalno tekmo zaključila na desetem mestu, Živa Jančar pa na 14. Obe sta si finalni nastop zagotovili v drugi kvalifikacijski vožnji, kjer je bila Živa Jančar peta, Ana Šteblaj pa sedma. Žal je brez finalnega nastopa ostala Nika Ozimc, ki je bila v prvi kvalifikacijski vožnji 16., v drugi pa 18.

Zmagovalka je bila Italijanka Mathilde Rosa, na drugo mesto je priveslala Francozinja Pauline Freslon, na tretje pa Italijanka Cecilia Panato.

Med kajakaši sta Lenart Stanovnik in Tjaš Til Kupsch obstala v kvalifikacijah. V prvi vožnji je Stanovnik osvojil 19. mesto, Kupsch pa 30. V drugi vožnji je bil Stanovnik 12., Kupsch pa 14. V finalu je bil najboljši Francoz Maxence Barouh, srebro je pripadlo Čehu Vojtechu Matejičku, bron pa Francozu Felixu Bouvetu.

V preostalih kategorijah nismo imeli svojih predstavnikov. Med kanuisti je bil najhitrejši Francoz Nicolas Sauteur, drugi in tretji pa sta bila Čeha Ondrej Rolenc in Antonin Haleš. V ženskem kanuju je po pričakovanjih slavila Italijanka Cecilia Panato, druga in tretja pa sta bili Francozinji Laura Fontaine in Elsa Gaubert. Med dvojci je zmaga ostala v Franciji zahvaljujoč Pierru Troubadyju in Huguesu Moretu, srebro in bron pa sta odšla na Češko po zaslugi Martina Novaka in Antonina Haleša ter Daniela Suchaneka in Ondreja Rolenca.

V nedeljo sledi še klasični spust s skupinskim startom.