Ana Šteblaj najboljša Slovenka na svetovnem pokalu v klasiki

0
412

Spustaši na divjih vodah ta konec tedna tekmujejo na svetovnem pokalu v Treignacu. Prvi dan tekmovanj v Franciji so bile na sporedu preizkušnje v klasičnem spustu. Najboljši slovenski rezultat je s 16. mestom dosegla Ana Šteblaj.

Slovenijo v Franciji tokrat predstavljajo mlade tekmovalke in tekmovalci, dobitniki kolajn na letošnjem evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Solkanu. Prvi dan so izkušnje v močni članski konkurenci nabirali v klasičnem spustu.

V konkurenci kajakašic je najboljši slovenski rezultat dneva postavila Ana Šteblaj. Kajakašica ljubljanskega kluba je tekmo končala na 16. mestu z dobro minuto zaostanka za zmagovalko – Francozinjo Pauline Freslon. Živa Jančar je bila 19., Nika Ozmic pa 22. Srebrno kolajno v tej konkurenci si je priveslala Italijanka Mathilde Rosa, tretja pa je bila Francozinja Lise Vinet.

Dva predstavnika smo imeli med kajakaši. Bronasti v klasiki z mladinskega evropskega prvenstva na Soči Tjaš Til Kupsch je priveslal na 26. mesto, Lenart Stanovnik – mladinski evropski prvak v sprintu na divjih vodah – pa je bil mesto za reprezentančnim kolegom, 27. Za trojno francosko slavje med kajakaši so poskrbeli Maxence Barouh, Felix Bouvet in Agustin Reboul.

V preostalih kategorijah nismo imeli svojih predstavnikov. Med kanuisti je bil najboljši Čeh Ondrej Rolenc, drugo in tretje mesto pa sta si priveslala Francoza Stephane Santamaria in Theo Viens. Med kanuistkami je bila najhitrejša Italijanka Cecilia Panato, za katero sta se zvrstili domačinki Laura Fontaine in Helene Raguenes. Med dvojci sta bila najboljša Stephane Santamaria in Quentin Dazeur, druga sta bila Čeha Daniel Suchanek in Ondrej Rolenc, tretja pa še dva Francoza – Manoel Roussin in Tanguy Roussin.

V soboto sledi svetovni pokal v sprintu na divjih vodah, v nedeljo pa še klasika s skupinskim startom.