Ana Šteblaj na Češkem do najboljšega rezultata v klasičnem spustu v članski konkurenci

0
429

Ta konec tedna so v akciji tudi spustaši na divjih vodah, ki na Češkem tekmujejo na tekmi svetovnega pokala. V klasičnem spustu se je izkazala Ana Šteblaj, ki je bila osma med kajakašicami. V konkurenci kajakašev je za najboljši slovenski rezultat poskrbel Tjaš Til Kupsch, ki je bil 13.

Ljubljanska kajakašica Ana Šteblaj je na tekmi svetovnega pokala na zahtevni progi v Lipnem poskrbela za najboljši rezultat kariere v klasičnem spustu na mednarodnih tekmovanjih najvišjega nivoja. Specialistka za sprint na divjih vodah, ki se je letos veselila kolajn na evropskem in svetovnem prvenstvu v krajši preizkušnji, je tokrat odlično nastopila tudi v klasiki, kjer je zasedla osmo mesto. V cilj je priveslala pol minute za zmagovalko Lise Vinet iz Francije. Na drugo mesto je priveslala Italijanka Giulia Formenton, tretja pa je bila Čehinja Kristina Novosadova.

Več predstavnikov smo imeli med kajakaši, kjer so v klasiki priložnost dobili tudi nekateri mlajši tekmovalci, medtem ko bodo v sprintu, ki bo na sporedu prihodnji teden, v akciji znova naši najboljši, z Anžetom Urankarjem in Nejcem Žnidarčičem na čelu. V tokratnem klasičnem spustu na Češkem je za najboljši slovenski rezultat v moški konkurenci poskrbel Tjaš Til Kupsch, ki se je uvrstil na trinajsto mesto. Prav tako mladinec Jon Šenk je bil 17., Matija Preskar 18., Tim Novak pa 26.

Zmagal je belgijski kajakaš Leo Montulet, drugi je bil Francoz Augustin Reboul, tretji pa Švicar Linus Bolzern.

V preostalih kategorijah nismo imeli svojih predstavnikov. Med kanuisti so se na zmagovalni oder uvrstili Francoz Theo Viens, Čeh Ondrej Rolenc in še en Francoz Etienne Klatt, med kanuistkami Francozinja Laura Fontaine ter Čehinji Zuzana Dziadkova in Marie Nemcova, med dvojci pa češka posadka Daniel Suchanek – Ondrej Rolenc ter francoski navezi Pierre Troubady – Hugues Moret in Manoel Roussin – Tanguy Roussin.

V nedeljo v Lipnem sledi še ena tekma svetovnega pokala v klasičnem spustu.

Rezultati: https://www.canoeicf.com/wildwater-canoeing-world-cup/lipno-2023/