Ana Šteblaj prvič v karieri zmagala na svetovnem pokalu v spustu

0
657

Spustaši na divjih vodah so danes v Banjaluki začeli z nastopi na tekmi svetovnega pokala in takoj navdušili. Danes je bila na vrsti prva tekma v sprintu na divjih vodah in Ana Šteblaj je zmagala med kajakašicami, Anže Urankar med kajakaši, Nejc Žnidarčič pa je osvojil tretje mesto.

Kajakašica ljubljanskega kluba Ana Šteblaj je na reki Vrbas poskrbela za izjemen uspeh. V svojem prvem nastopu na tekmah svetovnega pokala v karieri je takoj prišla do prve zmage. V polfinalu sprinterske preizkušnje je bila tretja za Francozinjama Pauline Freslon in Lise Vinet, v odločilni vožnji pa je ugnala vse tekmice. Na koncu je bila 70 stotink sekunde hitrejša od Čehinje Zuzane Dziadkove, tretja pa je bila izkušena Francozinja Lise Vinet.

V finalu kajakašic je veslala tudi Živa Jančar in na koncu osvojila 13. mesto. Tretja Slovenka na Vrbasu Nika Ozimc se ni uspela uvrstiti v finale, saj je bila po prvi vožnji 25., po drugi pa 18.

Za kar dvojne stopničke med kajakaši sta poskrbela naša svetovna prvaka v tej disciplini. Tokrat je najhitrejšo linijo v kanjonu reke Vrbas našel Anže Urankar in se veselil svoje druge zmage na tekmah svetovnega pokala. V tesnem finalu je bil devet stotink hitrejši od Francoza Felixa Bouveta, na tretje mesto pa se je uvrstil Nejc Žnidarčič, ki je bil 68 stotink počasnejši od svojega ekipnega kolega. Izjemen dan sta s četrtim in sedmim mestom med kajakaši dopolnila še Simon Oven in Vid Oštrbenk.

Preostali slovenski predstavniki v Banjaluki se danes niso uspeli uvrstiti v finale. Tim Novak je v kvalifikacijah kajakašev zasedel deseto in 18. mesto, Tjaš Til Kupsch je bil v isti kategoriji 27. in 23.

Med kanuisti je veslal Nejc Gradišek. Po prvem kvalifikacijskem nastopu je bil 14., v drugem pa osmi, tako da se mu je finale izmuznil za vsega eno mesto. Zmagal je izkušeni Čeh Vladimir Slanina, drugi je bil Francoz Quentin Dazeur, tretji pa Italijan Tommaso Mapelli.

V Banjaluki v okviru svetovnega pokala sledita še ena sprinterska tekma ter klasični spust.

Rezultati: http://www.timing-mojstrana.com/02-04-07-2021-banja-luka-icf-wildwater-canoeing-world-cup-2021/