Ljubljana bo gostila najboljše mlade svetovne slalomiste na divjih vodah

0
527

Ljubljana, natančneje kajakaška proga v Tacnu, bo med 6. in 11. julijem gostila ICF svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane.

Okoli 300 tekmovalk in tekmovalcev iz 33 držav se bo za naslove svetovnih prvakov v starostnih kategorijah mladincev in mlajših članov potegovalo med torkom in nedeljo. Prvi tekmovalni dan, v torek, jih čakajo ekipne tekme, od srede do sobote pa so na vrsti kvalifikacijske, polfinalne in finalne posamične vožnje kajakašic, kajakašev, kanuistk in kanuistov. V nedeljo na savske brzice prihaja doza adrenalina, saj se bo prvenstvo zaključilo s preizkušnjami v ekstremnem slalomu na divjih vodah, ki bo leta 2024 v Parizu prvič tudi del programa olimpijskih iger.

Za kolajne in najvišja mesta se bo potegovalo 25 mladih slovenskih reprezentantk in reprezentantov, med njimi tudi Eva Alina Hočevar in Nejc Polenčič. Oba sta v preteklih izvedbah že postala svetovna mladinska prvaka. Eva Alina Hočevar leta 2018 v ženskem kajaku, Nejc Polenčič pa leto kasneje v moškem kanuju.

Veseli nas, da bomo končno na prizorišču lahko pozdravili tudi naše zveste navijače, a bodo ti zaradi trenutnih omejitev, ki veljajo v Sloveniji, morali izpolnjevati PCT pogoj.

K1m U23C1ž U23C1m U23XKm U23XKž U23
Tine KanclerEva Alina HočevarNejc PolenčičTine KanclerEva Alina Hočevar
Ulan ValantLea NovakJuš JavornikMarko PetekLea Novak
Lan TomincSara GlobokarUrh TurnšekUlan Valant 
Erazem Šavli
K1m ml.C1ž ml.C1m ml.XKm ml.XKž ml.
Jan LočnikarAsja JugMartin GaleJakob ŠavliNaja Pinterič
Urban GajšekNaja PinteričAdam KrižajTit ŠenkSara Globokar
Jakob ŠavliEma LampičTit ŠenkMartel StušekEma Lampič

Program prvenstva: https://slalomtacen.com/programprogramme/

Vstopnice/obiskovalci: https://slalomtacen.com/vstopnicetickets/

Več na www.slalomtacen.com