Po dolgem premoru končno v akciji tudi spustaši na divjih vodah

0
562

Končno je le napočil trenutek, ko bodo na eni izmed največjih mednarodnih tekem nastopili tudi spustaši na divjih vodah. Ti bi lani morali tekmovati na svetovnem prvenstvu v ZDA in na tekmah svetovnega pokala, a je vsa tekmovanja odnesel koronavirus. Sedaj jih povratek na brzice čaka v Banjaluki.

Spustaši na divjih vodah so na zadnjem večjem mednarodnem tekmovanju nastopili leta 2019, ko so imeli skupaj s slalomisti svetovno prvenstvo v sprintu na divjih vodah v španskem La Seu d’Urgellu. Letos maja bi morali tekmovati na svetovnem pokalu v Franciji, a so ga prestavili na jesen, tako da bo ta konec tedna na sporedu prvo večje tekmovanje po dobrem letu in pol.

V Banjaluki tekmovalce in tekmovalke čaka prvi sklop tekem za svetovni pokal. V petek in soboto bosta na vrsti tekmi v sprintu na divjih vodah, v nedeljo pa še preizkušnja v klasičnem spustu na reki Vrbas.

Slovenske barve bo tokrat zastopala kar številčna ekipa, ki bo mešanica izkušenj in mladosti. Med kajakaši bodo namreč veslali naši najboljši Nejc Žnidarčič, Simon Oven, Anže Urankar in Tim Novak, ki jim bosta tokrat družbo delala še Vid Oštrbenk in Tjaš Til Kupsch. Med kajakašicami bodo tekmovale Ana Šteblaj, Živa Jančar in Nika Ozimc, v kanuju pa se bo predstavil Nejc Gradišek.

Rezultati bodo na voljo na www.timing-mojstrana.com