Anja Osterman po pravi drami v Munchnu do brona na 500 metrov

0
40

Sprinterka na mirnih vodah Anja Osterman je zadnji dan evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah priveslala še do druge kolajne na EP v Nemčiji. Srebru s sobotne tekme na 200 metrov je dodala bron na 500 metrov. Po pravi drami in spremembah rezultatov si je tretje mesto delila z Danko Emmo Jorgensen. Jošt Zakrajšek je bil na 5000 metrov šesti.

Tako napetega finala kajakašic na 500 metrov na tekmovanjih najvišjega ranga nismo videli že dolgo. V izjemno izenačeni tekmi so bile tekmice tako skupaj, da so Danki Emmi Jorgensen in Anji Osterman najprej pripisali skupno tretje mesto, nato je Anja zdsrnila na četrto mesto, po pregledu fotofiniša in upoštevanju pravil, da se v finalu tisočink ne gleda, temveč se razglasi izenačen izzid, pa je znova prišlo do prvotnega končnega reda in delitve tretjega mesta.

Naslov evropske prvakinje si je priveslala Poljakinja Anna Pulawska, druga pa je bila Madžarka Ezster Rendessy.

“Bilo je kar stresno. S trenerjem sva imela načrt, da grem od začetka na polno. A na startu sem videla, da se je veter obrnil, zato sem spremenila načrt in šla prvih 400 metrov bolj zbrano, cilj pa je bil, da grem zadnjih sto metrov povsem na polno. Na cilju je bilo nato stresno, najprej sem bila zadovoljna, nato razočarana. Nato so mi rekli, da imam minuto časa, da se preoblečem. Res sem zadovoljna, da so se na koncu odločili, da razdelijo tretje mesto. To je dobra popotnica za naprej. Prava je bila odločitev, da grem samostojno pot naprej. Veselim se nove sezone,” je povedala Anja.

Za Primorko sezone še ni konec, saj že sredi tedna potuje v Združene države Amerike, kjer bo potekalo tekmovanje za super pokal, na katerem imajo pravico nastopa le povabljeni tekmovalci in tekmovalke, ki nastopajo na nestandardnih sprinterskih razdaljah, kot je na primer tekma na 350 metrov.

Ob koncu tekmovalnega dne smo videli še preizkušnje na 5000 metrov, ki so jih zaradi hude nevihte, ki se je razbesnela nad prizoriščem s sobote prestavili na konec nedeljskega sporeda. Jošt Zakrajšek je znova ciljal na najvišja mesta in cilj izpolnil, čeprav si je želel tudi medalje, a tokrat so bili tekmeci močnejši in v cilj je priveslal kot šesti.

Zmagal je Portugalec Fernando Pimenta, drugi je bil Španec Walter Bouzan, tretji pa Poljak Rafal Rosolski.

S prvenstvom stare celine v Nemčiji se največja mednarodna tekmovanja v sprintu na mirnih vodah sicer še niso zaključila, saj mladince in mlajše člane ob koncu avgusta oziroma v začetku septembra čaka še svetovno prvenstvo v Szegedu.