Anja Osterman v Kanadi sedma na 200 metrov.

0
566

Sprinterji na mirnih vodah Anja Osterman, Alan Apollonio in Matic Klobučar so zaključili z nastopi na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Kanadi. Tam so s svojimi nastopi navdušili, saj sta Apollonio in Klobučar s srebrom priveslala do prve slovenske kolajne na mladinskih svetovnih prvenstvih sploh, zelo dobro pa je veslala tudi mlajša članica Anja Osterman. Zadnji dan prvenstva je v finalu A na 200 metrov zasedla sedmo mesto, na 500 metrov je bila 12., Apollonio in Klobučar pa sta na 200-metrski razdalji osvojila enajsto mesto.

Doslej najuspešnejše mladinsko svetovno prvenstvo za slovensko ekipo so tekmovalci sklenili z nastopi na 200 in 500 metrov. Anja Osterman je v finalu A na 200 metrov v močni konkurenci priveslala do sedmega mesta, za zmagovalko pa zaostala za dve sekundi. Kanadčanka Michelle Rusell je pred domačimi navijači za najkrajšo razdaljo potrebovala nekaj manj kot 40 sekund. Drugo mesto si je priveslala Portugalka Joana Vasconcelos, tretja pa je bila Madžarka Dzsenifer Tóth.

Na najkrajši 200-metrski razdalji sta veslala tudi Alan Apollonio in Matic Klobučar, ki sta svojo nalogo tudi v disciplini, kjer običajno ne tekmujeta, opravila zelo dobro. Veslala sta v finalu B, kjer sta zasedla drugo mesto in bila na koncu uvrščena na enajsto mesto. Ob koncu prvenstva je nastop v finalu B na 500 metrov čakal Anjo Osterman, ki je s sekundo in pol zaostanka za Deboro Niche iz Nemčije v cilj priveslala kot tretja. V skupni razvrstitvi mlajših članic na 500 metrov je tako zasedla končno 12. mesto.