Anja Osterman z zmago v kvalifikacijski skupini neposredno v finale 500m na EP v Munchnu

0
440

Trojica slovenskih sprinterjev na mirnih vodah, ki ta teden tekmuje na evropskem prvenstvu v Munchnu, je uvodni dan nastopila zelo dobro. Anja Osterman je zmagala v kvalifikacijski skupini na 500m in se neposredno uvrstila v finale A, Jošt Zakrajšek se je uvrstil v polfinale kajakašev na 1000 metrov, Rok Šmit pa se je prebil do finala B kajakašev na 500 metrov.

Anja Osterman nadaljuje z odličnimi predstavami v sezoni 2022. Prvi dan sprinterskih tekmovanj na evropskem prvenstvu v Munchnu je suvereno zmagala v kvalifikacijski skupini kajakašic na 500 metrov in se neposredno uvrstila v finale A, ki je na programu v soboto. S tem je preskočila nastop v polfinalu in bo imela nekaj več počitka. Iz preostalih dveh kvalifikacijskih skupin na tej razdalji sta v finale napredovali še Hrvatica Anamaria Govorčinović in Nemka Jule Hake.

V petek Anjo čakajo še kvalifikacije na 200 metrov.

V moškem kajaku na 1000-metrski razdalji je Jošt Zakrajšek v svoji kvalifikacijski skupini zasedel peto mesto in napredoval v polfinale. Veslal je v skupini s prvim favoritom te razdalje Madžarom Balintom Kopaszem, ki je bil od člana kajakaškega kluba Tacen hitrejši za dobre štiri sekunde. Polfinale kajakašev na 1000 metrov je na sporedu v petek zjutraj.

Dvakrat se je na progo podal Rok Šmit, ki je veslal v kvalifikacijah na 500 metrov. V svoji skupini je bil tretji in tako brez težav prišel do polfinala. V popoldanskem polfinalu je nato ciljno linijo prečkal kot tretji in za eno mesto zgrešil uvrstitev v finale A, tako da ga bomo v petek popoldne videli v finalu B na tej razdalji. Boj za kolajne so si po polfinalnem nastopu zagotovili Portugalec Fernando Pimenta, Avstrijec Timon Maurer in Šved Dennis Kernen.

V petek nas torej čaka polfinale Jošta Zakrajška na 1000 metrov, kvalifikacije Anje Osterman in Roka Šmita na 200 metrov in finale B Roka Šmita na 500 metrov.

Pravice za TV prenos ima TV Slovenija (celoten seznam je na voljo tu: https://www.munich2022.com/en/list-of-broadcasters), spletni prenos pa bo na voljo na www.canoe-europe.org (a bo na določenih teritorijih v skladu z zahtevami geoblokiran).

Več na: https://www.munich2022.com/en/canoe-sprint

REZULTATI: https://results.mun.mev.atos.net/ECM2022/en/results/canoe-sprint/daily-schedule.htm