Anji Osterman šesto mesto na 1000m EP za mlajše člane v Romuniji.

0
578

Ta konec tedna v Romuniji, natančneje v Bascovu, poteka evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah. V finalu A na 1000 metrov je nastopila Anja Osterman in priveslala do šestega mesta. Brata Jan in Rok Šmit sta veslala v finalu B na tej razdalji in osvojila končno 16. mesto.

Najboljši slovenski rezultat prvega dne končnih odločitev na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane je postavila mlajša članica Anja Osterman, ki je v cilj priveslala kot šesta kajakašica finala na 1000 metrov. Naslova evropske prvakinje se je razveselila Madžarka Flora Nagy, srebro je pripadlo Romunki Florentini Caminescu, bron pa Danki Katrine Christensen.

Kasneje je Ostermanova veslala še v polfinalu na 200 metrov in v svoji skupini zasedla šesto mesto, kar je bilo dovolj za napredovanje v finale B in boj za uvrstitev med 10. in 18. mestom.

Na 1000-metrski razdalji sta se za čim višjo uvrstitev potegovala Rok in Jan Šmit. Nastopila sta v mladinskem finalu B kajakaških dvojcev in bila tam sedma, kar jima je prineslo končno 16. mesto na tej razdalji. Prvaka sta postala Nemca Gregor Rosenhahn – Benedikt Bachmann, druga sta bila Slovaka Nemcek in Zalka, tretja pa Romuna Vieru in Povalniceanu.

Rok Šmit se je na progo podal tudi v mladinskem polfinalu kajakašev na 200 metrov, kjer je bil v svoji skupini drugi in tako prišel do nedeljskega finala A. Pred članom bohinjskega kluba se je uvrstil le Ukrajinec Ivan Semikin.

V nedeljo bosta Jan in Rok Šmit veslala v finalu A na 500 metrov, Rok Šmit bo nato v kajaku enosedu nastopil še v finalu A na 200 metrov, Anjo Osterman pa čakata nastopa v finalu B na 500 in 200 metrov.

 

Rezultati: http://europecanoeevents.com/live-results/time-table